Talangerna intog scenen

Trollkarlar, dansare, sångare och en fotbollsjonglör var några som var med i talangjakt på Tunaskolan på lördagen.

LULEÅ2016-03-10 15:15

Arrangören bakom heldagen med alltifrån ansiktsmålning och fiskedamm till talangjakten var Björx Vi unga, där Sussi Olssen är ordförande. Hon var också en av fem i talangjaktens jury, där bland andra Eddi Gavaller och Zannie Hahn som varit med i Paradise hotel också satt med.

– Det har verkligen varit en blandning här i dag, alltifrån trolleritrick till sång, jonglering och dans. Det har varit kul, säger Sussi Olssen.

Vad tycker du om talangerna på scenen i dag?

– Talangerna var på scen var helt otroliga. Det var svårt att utse vinnarna, säger hon.

Men en vinnare blev det.

Sjuttonårige Hannes Turovaara från Luleå var den som lyckades charma juryn absolut mest. Med sig upp på scenen hade han en fotboll som han framförde ett slags dansinspirerat jongleringsnummer med.

LÄS MER: Hannes vann talangtävlingen

"Du får Zlatan att se ut som ett skämt" och "Det är kul att se att det finns lite annat än hockey och epa-traktorer här uppe", var några av utlåtandena från juryn som gav honom höga poäng.

– Det är kul att höra. Det är kul att få positiv respons, det gör mig mer motiverad att träna mer, säger Hannes Turovaara.

Hur lång tid har du lagt ned på att träna inför ditt framträdande?

– Jag tränade två dagar kanske men sedan blir det också att jag ändrar när jag uppträder för jag blir lite nervös, då måste jag göra lite enklare grejer.

Vad är det som får dig att öva så mycket?

– Jag tycker det är så jäkla kul. Det är nästan det roligaste att göra. Jag gillar att uppträda och få andra att le. Det är det roligaste jag vet, så det är bara att köra på.

Hannes Turovaara ska vara med i SM i fotbollsfreestyle i maj, som arrangeras i Norrköping.

Sunday Otunabu, 18 och Principi Paulo, 20, båda bosatta i Luleå, underhöll med bland annat afrodans och hiphop i pausen. Deras framträdande rev ner applåder och rop.

Själva var de imponerade av talangerna.

– Allt var underbart kan man säga, säger Principi Paulo.

– Killen som spelade fotboll var duktig, säger Sunday Otunabu.

Var har ni fått er talang ifrån?

– Jag har alltid att gillat att dansa, säger Paulo.

– Jag har kollat på folk som dansar streetdance och tänkt att jag vill dansa sådär. Alla mina kompisar kunde dansa och jag visste inte hur man gjorde. Så gick jag hem och funderade på hur jag skulle kunna dansa som dem, säger Sunday Otunabu som är självlärd via Youtube bland annat.

Ni såg ut att ha kul på scenen?

– Ja, hjärtat klappar snabbare, det är adrenalin och man får mycket mer energi! Han är jätteglad när han dansar, det gör att han lyfter mig på något vis, säger Principi Paulo om sin danskompis.

– Jag gillar att dansa inför publik. Jag är inte blyg, säger Sunday Otunabu.

– Det är det vi älskar bäst, att ge energi till folk!, säger Principi Paulo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om