Karin Sundström
Ålder: 77
Hur ofta äter du surströmming: Fyra gånger per år.
Första gången du åt: Tonåring.
Viktigaste tillbehöret: Lök och potatis.
Dricker helst till: Svagdricka.
Håkan Vårberg
Ålder: 60
Hur ofta äter du surströmming: Fem, sex gånger per år.
Första gången du åt: Många år sedan och då smakade det bedrövligt. Nu älskar jag det.
Viktigaste tillbehöret: Crème fraiche, tomat, lök och potatis.
Dricker helst till: Öl och snaps.
Gunvor Lindblom
Ålder: 63
Hur ofta äter du surströmming: Två, tre gånger per år.
Första gången du åt: 1985.
Viktigaste tillbehöret: Tunnbröd och potatis.
Dricker helst till: Öl.
Runo Sundström
Ålder: 82
Hur ofta äter du surströmming: Fyra gånger per år.
Första gången du åt: 60-talet.
Viktigaste tillbehöret: Lök, tunnbröd, potatis, smör, öl och snaps.
Dricker helst till: Öl och snaps.
Sven-Ulf Isaksson
Ålder: 72
Hur ofta äter du surströmming: Cirka fyra gånger per år.
Första gången du åt: 1954.
Viktigaste tillbehöret: Potatis, lök och tunnbröd.
Dricker helst till: Öl
Kjell Eriksson
Ålder: 76
Hur ofta äter du surströmming: Fyra gånger per år.
Första gången du åt: 1968
Viktigaste tillbehöret: Lök.
Dricker helst till: Öl och snaps.
Linnéa Vårberg
Ålder: 67
Hur ofta äter du surströmming: Fem, sex gånger per år.
Första gången du åt: Tonåring.
Viktigaste tillbehöret: Lök, tomater, crème fraiche, potatis och tunnbröd.
Dricker helst till: Öl.