Styrelsens arvode: 3,4 miljoner

Hela Northland resources styrelse fick förnyat förtroende på onsdagens bolagsstämma. Och 3,4 miljoner kronor.

Gruvan i Kaunisvaara plågas av låga järnmalmspriser-

Gruvan i Kaunisvaara plågas av låga järnmalmspriser-

Foto: Simon Eliasson

LULEÅ2014-05-21 18:04

Alla de förslag som lades fram på det krisdrabbade gruvbolagets Northland resources bolagsstämma i Luxemburg godkändes under onsdagen av aktieägarna. Dessutom fick hela styrelsen, bestående av Olav Fjell, Elisabeth Nilsson, Leif Christian Salomonsen, Olli Vaartimo, Runar Nilsen, Sissel Danielsen och Stefan Månsson förnyat förtroende. Aktieägarna valde också att godkänna styrelsens nya arvoden, en summa som för räkenskapsåret 2014 landar på 3,4 miljoner kronor.

Enligt bolagets kommunikationsdirektör Jonas Lundström var de flesta andra förslagen på stämman kopplade till finansieringen.

– Men de förändringar som görs i bolagsordningen blir intressanta först när de slås fast av nästa stämma, en extrastämma, säger han.

– Finansieringen är naturligtvis den huvudsakliga arbetsuppgiften som vi jobbar med.

Samtidigt är han bekymrad över järnmalmspriserna, som för tillfälligt dykt.

– Dagsnoteringarna på järnmalmspriserna är inte roliga. Det har pekat neråt under en kortare period nu och det känns naturligtvis inte bra

Northland-kritikern och sparekonomen Claes Hemberg kallar hela bolagsstämman för en teater.

– Nu är det bara stora investerarna som har aktier. Privatpersoner, 12 000 aktieägare, sitter med en halv procent av aktieägandet så de kan inte rösta igenom något som kan få effekt, säger han.

– Så det här är ett väldigt förutsägbart skådespel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om