Stulen bil dumpades i dike

Vid niotiden fredagen så blev en bil fräckt stulen, mitt framför ögonen på sin ägare utanför bilprovningen på Storheden i Luleå.

Foto: Per Morin

Luleå2009-07-10 16:41


Bilägaren var på väg för att besiktiga bilen. Han lät den gå på tomgång medan gick för att hämta en sak ur sin tjänstebil som stod parkerad några meter därifrån.
När bilägaren hade ryggen vänd mot sin privata bil så hoppade en man in i bilen.

Ägaren vände sig om när han hörde ljudet av bildörren som smällde igen och sprang tillbaka och slet upp dörren och försökte pressa sig in på förarsidan.

Tjuven gasade iväg och försökte skaka av sig bilägaren som hänge kvar ett tag innan han föll av. Bilägaren landade på asfalten och skadade sig lindrigt och såg sin bil åka iväg.
Polisen hade under dagen inga spår efter gärningsmannen eller bilen, en svart Saab 9000, årsmodell 1993.


Enligt polisens vakthavande befäl Erik Kummu så är brottet rubricerat som fullbordat rån eftersom stölden skedde på bar gärning.

På eftermiddagen, vid 16-tiden ringde en privatperson polisen. Denne hade sett två män putta ner en bil i ett dike i Sinksundet i Luleå.


Polisen åkte till platsen. Det visade sig att bilen i diket var den stulna Saaben.


Med signalement på de iakttagna männen kunde polisen kort där efter gripa en man inte långt ifrån där bilen hade dumpats. Mannen, som var i 20-årsåldern var drogpåverkad och känd hos polisen sedan tidigare.

Han är misstänkt för att vara delaktig i stölden. Det är dock oklart om det är han som stal bilen från Storheden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om