Studentbalen - del två

Solen tittade äntligen fram när det var dags för årets andra studentbal i Stadshotellet.Värmen räckte visserligen inte för riktigt alla kreationer - men avgångsstudenterna från teknik-, natur-, el-, energi-, i-tek -, livsmedels och barn-/fritidsprogrammen värmde sig i stället med tankarna på den spännande slutpunkten.- Det ska bli helt underbart, utbrister Sofie Engman, 20.

Pappa Robert och mamma Lena jobbade hårt för att hitta rätta kompositionen med dottern Angelica Engman vid fontänen i Stadsparken.

Pappa Robert och mamma Lena jobbade hårt för att hitta rätta kompositionen med dottern Angelica Engman vid fontänen i Stadsparken.

Foto: Martin Thelénius

LULEÅ2009-06-08 21:43
Hon går ut barn- och fritidsprogrammet och hade tagit med sig jämnårige Joel Henriksson, färdig på I-tek för två år sedan, till balen. De två kom ståndsmässigt till Stadsparken i en riktigt välhållen och givetvis svart, sextiotals Mercedes 250 SE.
- Farfars pärla, förklarar Sofie med ett leende medan systern Lina, 21, synar av de sista detaljerna i den rosa klänningen.
Lina gick själv ut I-tek 2006 och har koll på hur det ska se ut. Hon har också hjälpt till som smakråd och allt-i-allo under eftermiddagen. Blodsbanden skiner igenom när hennes egen balklänning kommer på tal.
- Den var också rosa, bara ljusare. Fast Sofies tog mycket längre tid att fixa, retas hon.
Från barn- och fritidsprogrammet kom också en av balens mer långväga gäster, Linnea Sundström, 17, går programmet - på Strömbackaskolan i Piteå. Men eftersom vägarna via gemensamma kompisar korsats med pojkvännen Johannes Kemi, 19, och avgångsstudent från naturvetenskapliga programmet i Luleå var det lika bra att testa grannstadens balkvalitet. Så vad skiljer sig egentligen mot Piteå?
- Där firar man på havsbadet. Inget förmingel som här utan man går direkt in - på röd matta, ler hon och påminner om detaljen som försvunnit från Luleå.
- Bra på olika sätt. Det är fint i parken här, säger hon.
Johannes Kemi hade ett mål redan från gymnasiestarten och det var läkarutbildningen i Uppsala. Han har sökt men vet förstås inte säkert hur det går - än.
- Det är ju lite ovisst ännu.
Linnea har en klassiskt vacker håruppsättning som borde tagit några timmar hos frisören. Men det visar sig handla om ett hemmajobb, med hjälp av kompisen Ida Carlsson. Enda "plumpen" är Johannes slips.
- Vi letade, men hittade ingen som matchade mina färger så det fick bli svart.
Ingen sorg över den saken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om