Den första timmen på morgonen blir det aldrig några köer, men hela tiden kommer en strid ström av väljare.
– Vi har en ganska normal tillströmningen än så länge. Och några går fel, så dem får vi lotsa rätt, berättar Hans Öhlund som tillsammans med Boel Westerberg arbetar som röstmottagare under förmiddagen.
Båda två har jobbat som röstmottagare vid flera val tidigare, och konstaterar att årets val hittills skiljer sig åt på en punkt jämfört med tidigare.
– Hittills har vi haft tre personer som kommit för att rösta om, de har tidigare förtidsröstat men vill nu ändra sig. Det är visserligen lite tidigt för att dra några större slutsatser av det, men jag kan bara konstatera att det knappt hände vid tidigare val. Det ger i alla fall en fingervisning om att detta val är speciellt. Sedan kan man ju bara spekulera i vad som ligger bakom detta, säger Hans Öhlund.
Utanför vallokalen träffar vi på Anders Bohm från Sjukvårdspartiet och socialdemokraten Birgit Jonsson som hamnar i en diskussion om hur landstingens pengar fördelas.
– Hittills har man bara genomfört besparingar på vården, men inget på kulturen och kollektivtrafiken som landstinget också betalar, säger Anders Bohm.
– Det beror ju på att vården står för 90 procent av landstingets kostnader. Det andra är en så liten andel, kontrar Birgit Jonsson.
Anders Bohm konstaterar också att intresset för årets val har varit större än tidigare
–Jag märker att speciellt många, både yngre och äldre, har varit mer intresserad av politiska frågor i år, det märks inte minst på besöken vid valstugorna.