På Porsögården består 86 procent av hushållen av ensamstående med eller utan barn, det visar SCB:s befolkningsdata.
Att det är många ensamhushåll i just detta område kan till viss del förklaras med att det ligger nära universitetet. Enligt Luleå kommuns samhällsanalytiker uppskattas minst 50 procent av de som bor där vara studenter.
En av dem är nyinflyttade Heidar Safi, 20 år, han bor själv i en av lägenheterna på Porsögården och har precis börjat studera rymdteknik vid Luleå tekniska universitet.
– Jag valde att bo här för att det ligger nära universitetet och hyrorna ligger bra till. Jag trivs bra, jag tycker om mina grannar och området är ganska lugnt, inga konstigheter, säger han.
Vad är fördelarna med att bo i just det här området?
– Det är främst att det är ett studentområde, du kan hitta kamrater och alla klickar med varandra, säger Safi.
Singeltjejen Lucie Goethals, 21 år, från Frankrike bor också på Porsögården. Hon berättar att många av de som bor där är utbytesstudenter, något som hon menar bidrar till möjligheten att lära känna människor från olika nationaliteter.
– Jag tycker det är ett jättetrevligt ställe. Jag tycker verkligen om de svenska husen och färgerna och det är väldigt lugnt, säger hon.
Fördelarna med att bo i området menar hon är att det ligger nära universitetet och att det finns cykelbanor och nära tillgång till busshållplats.
– Jag älskar att vara i naturen och samtidigt ha nära till stadskärnan. Och jag har människor runt omkring mig, så jag behöver inte känna mig ensam. Det är inte heller särskilt dyrt att bo här, säger Goethals.
Även Davy Spelthan, 23 år, från Nederländerna ska spendera en termin i Luleå.
– Jag har ett praktikprojekt vid universitetet. Så jag är här för att slutföra det projektet för tillfället, säger han.
Anledningen till att han har bosatt sig på Porsögården är för att det var boendet han erbjöds genom LTU.
– Men jag har inget emot det. Det är trevligt och väldigt lugnt. Det är väldigt nära universitetet och det är många människor som är i samma situation som dig själv, så det är lätt att relatera till varandra.
Samtidigt menar han att boendesituationen ser annorlunda ut jämfört med hur studenter lever i Nederländerna.
– Folk är mer för sig själva, i Holland har vi mer delade bekvämligheter och därför träffas vi mer, säger Spelthan.