Stopp i trafiken – vägen avstängd

Det pågående VA-arbetet drar ut på tiden och hela korsningen är för tillfället avstängd. "Det är väldigt problematiskt med tjälen", säger Lisa Nordmark, platschef på NCC.

Korsningen mellan Norra Strandgatan och Trädgårdsgatan är avstängd.

Korsningen mellan Norra Strandgatan och Trädgårdsgatan är avstängd.

Foto: Anders Appelgren

Luleå2019-02-09 10:41

Det är i korsningen mellan Norra Strandgatan och Trädgårdsgatan som det är stopp för trafiken, anledningen är ett pågående VA-arbete som NCC utför åt kommunen. Arbetet inleddes under den 30:e januari och sedan dess har korsningen varit avstängd för trafik. Lisa Nordmark är platschef på NCC och berättar om vad det är för arbete som utförs.

– Vi gör ett breddavlopp för dagvatten. Vi kommer byta några brunnar i korsningen Norra Strandgatan och Trädgårdsgatan och sedan dra ut en ny ledning via cykelvägen som går ned mot vattnet. Vi ska gräva oss rakt ned genom korsningen mot vattnet, säger Lisa Nordmark.

Arbetet har dock dragit ut på tiden på grund av besvär med underlaget och planen på att vara klara i korsningen under nästa vecka ser inte ut att bli verklighet.

– Som det ser ut nu så är det väldigt problematiskt med tjälen där. Det är den som har ställt till det för oss i dagarna. Planen var ursprungligen att vi skulle vara borta från korsningen under nästa vecka men så tror jag inte att det kommer att bli, säger Nordmark.

Istället uppskattar Nordmark att korsningen kommer att vara avstängd under ungefär två veckor till.

– Jag tror att vi kommer att vara i korsningen under nästa vecka och veckan därpå. Sen kommer vi gräva inne på Lulebos område.

Avstängningen av korsningen har gjort att fyra parkeringsplatser hävts temporärt i området och garageinfarterna nås via en tillfällig infart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om