Snart går ridån upp för nya aktörer i köket

Det är Restaurangkreatörerna AB med Mattias Elfmark och Fredrik Sidevärn som ska driva nya Teaterrestaurangen i Luleå. De öppnar i januari.- Vårt koncept är svensk husmanskost lagad på lokala råvaror, tilltalande prisbild och stort utbud av vin på glas, säger Fredrik Sidevärn.

Footsteps pick their way through the toxic red sludge which covers a yard in Devecser, Hungary, Saturday, Oct. 9, 2010.  The population of the neighboring town of Kolontar was evacuated early this morning, and Devecser with a population of 5,300 is also in the likely path of a new sludge deluge. Authorities asked residents to put their most essential belongings into a single bag and prepare for possible evacuation. (AP Photo/Bela Szandelszky)FOTO: Bela Szandelszky

Footsteps pick their way through the toxic red sludge which covers a yard in Devecser, Hungary, Saturday, Oct. 9, 2010. The population of the neighboring town of Kolontar was evacuated early this morning, and Devecser with a population of 5,300 is also in the likely path of a new sludge deluge. Authorities asked residents to put their most essential belongings into a single bag and prepare for possible evacuation. (AP Photo/Bela Szandelszky)FOTO: Bela Szandelszky

Foto: Bela Szandelszky

LULEÅ2010-10-14 06:00
På onsdagen presenterade teaterchef Karin Enberg de nya restauratörerna.
Mattias Elfmark är kock och har arbetat på restauranger i Sverige och utomlands. Fredrik Sidevärn har en bakgrund som restaurang-, bar- och restaurangchef utomlands och har till exempel varit med och startat Norges största konferenshotell.
Lunchservering
Elfmark och Sidevärn innehar sedan tidigare tre restauranger i Norrbotten: Husman Kök & Cafe i Teknikens hus, Golfkrogen i Rutvik och Lappis Cafe & Matsalar i Riksgränsen.
- Golfkrogen har vi nu sagt upp, säger Fredrik Sidevärn.
När de efter helgerna i januari öppnar Teaterrestaurangen så är det i nya och större lokaler med stort kök och en speciell a la carte-del.
- Vi ska ha lunchservering måndag-fredag och kvällsöppet med a la carte-meny tisdag-lördag. Det blir en folklig, opretantiös atmosfär. Folk ska slinka in spontant, utan anledning, säger Fredrik Sidevärn.
Tätt samarbete
Det blir alltså en teaterrestaurang som samtidigt är helt fristående från restaurangen.
- Vi ska ha ett tätt samarbete med teatern och förhoppningsvis dra folk till varandra. Vi ska sätta ihop paket med teatersupeer och familjeanpassade menyer på söndagar.
Ge exempel på husmanskost som vi kan inmundiga hos er så småningom?
- Stekt fläsk med löksås, pannbiffar och god kalops, säger Fredrik Sidevärn och tillägger:
- Vi ska ha åtta-tio olika viner på glas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om