Snart blir det Flimmer på tv

Skådespelaren Olle Sarri är ättling till fiskesamer i Torneträsk. Nu är han i Luleå för att spela eltelemontör i Arvidsjaurfödde Patrik Eklunds film "Flimmer" som handlar om ett telecombolag och militanta elallergiker.- Det fanns ett kollektiv för elallergiker nära vår stuga i Hällbo. Jag är nyfiken på dem, säger Sarri.

I väntan scenen i hissen. Sissela Benn gör sekreteraren Lena.

I väntan scenen i hissen. Sissela Benn gör sekreteraren Lena.

Foto: Maria Ekman

LULEÅ2010-12-04 08:44
Komedin Flimmer är Oscarsnominerade regissören Patrik Eklunds långfilmsdebut. Det här är handlingen: Någonting bubblar under ytan i det lilla samhället Gumby. I centrum står det utarmade telecombolaget Unicom, dess anställda och en grupp militanta elallergiker. När ett strömavbrott drabbar samhället startar en kedjereaktion av händelser, missöden, möten och kärleksaffärer.
Patrik Eklund är både manusförfattare och regissör.
Kjell Bergqvist, Allan Svensson, Olle Sarri, Jacob Nordenson, Anki Larsson, Annika Hallin, Lotti Törnros och Sissela Benn är några av skådespelarna.
Samhällskritisk
Inspelningen sker i Luleå och basen är före detta Bergnässkolan.
- Skolan är Unicom. Vi har en jättebra scenograf som har gjort skollokalen till en rest från ett äldre samhälle som tryckts in i IT-världen.
- Unicom ska bygga ut 4 G-nätet och stöter på elallergiker i skogen. Filmen är samhällskritisk och karaktärsdriven med lågmäld, fin humor. Det är en komedi med kraftigt avstamp i tragik, säger producenten Mathias Fjellström vars föräldrar är från Piteå och har sommarstuga på Hamnholmen.
En vanlig karl
Olle Sarri spelar eltelemontören och fembarnspappan Jörgen.
- Jag är en vanlig karl som jobbar i Unicom som så många andra. Filmen har många väldigt bra roller. Patrik har levt sig in i rollerna och det är en viktig ingrediens för ett lyckat resultat. Filmen kommer att tilltala många, säger han.
Sissela Benn spelar Lena som är sekreterare på Unicom.
- Lena är ingen trevlig typ. Hon klättrar på andra, smörar för chefen och trycker ner dem som det inte går så bra för. Flimmer är en skruvad berättelse där allting påverkar vartannat, säger hon.
Kärv svärfar
Filip Tallhamn, till vardags skådespelare på Norrbottensteatern, är PR-konsulenten Fredrik Hammerman i Flimmer.
- Jag erbjuder Unicom ett nytt koncept med en yngre målgrupp och en rolig frontfigur, säger han.
Komikern Ronny Eriksson, Piteå, spelar kärv norrländsk svärfar som talar pitemål.
Lokala arbetare
Förutom dessa två skådespelarroller så är det många lokala filmarbetare som har fått jobb med inspelningen i Luleå.
Flimmer produceras av Bob Film och Filmpool Nord. Den kostar totalt 19,4 miljoner. Filmpool Nord bidrar med 500 000 kronor i utvecklingspengar via Filmpool Nord Development och tre miljoner kronor till produktionen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om