Skål för den egna designen
Försommarens andra balkväll på Stadshotellet i Luleå innehöll strålande sol, iskalla vindar, vackra ekipage och egendesignade klänningar.- Vi har lagt ner två månaders jobb på de här, sade Emilie Lundberg och Sara Anundi från mode- och designprogrammet.
Kvällens häftigaste hårkreation? Paulina Isaksson, Handelsprogrammet, fick sitta tre timmar hos Lisa på Killer Queen. Men det var det ju värt.
Foto: Bengt-Åke Persson
Sabbatsår
Emilie Lundberg vill studera vidare inom området kläddesign.
- Men först ska jag ta ett sabbatsår och flytta hemifrån. Man orkar liksom inte börja studera direkt igen. Sen måste man flytta för att kunna vidareutbilda sig. Det finns ingenting häruppe, sade hon.
Emilie Lundberg nämnde Stockholm och Borås som tänkbara, framtida studieorter. I Borås ligger Nordisk designskola. I Stockholm finns flera utbildningar.
- Men visst är det Beckmans som är drömmen, sade Emilie Lundberg.
Huvudbonader
Väninnan Sara Anundi funderar på att flytta till Göteborg och gå Modistutbildningen.
Vill du också syssla med kläddesign i framtiden?
- Nja, jag är nog mer inne på huvudbonader. Jag gillar mer tillbehören än klänningarna, sade Sara Anundi.
Till kvällens attraktioner hörde även en Ford Thunderbird och ett par fantastiska hårkreationer. Paulina Isaksson hade utan tvekan en av de mest uppseendeväckande frisyrerna.
- Jag har suttit i tre timmar hos Lisa på Killer Queen. Jag är jättenöjd, sade hon.
Balgästerna minglade en timme i parken innan de blev insläppta på Stadshotellet. Vilket kanske inte var fullt så trevligt för somliga med tanke på de kyliga försommarvindarna.
- Jag fryser ihjäl, det är ju hur kallt som helst, sade en huttrande Henny Hägglund, frisörprogrammet, redan innan hon hade stigit ur bilen.
Balmenyn
Balmenyn
Förrätt
Toast Skagen
Varmrätt
Grillad oxfilé med rödvinssås och timjansrostad potatis
Efterrätt
Lime- och citronpaj med färska jordgubbar
Förrätt
Toast Skagen
Varmrätt
Grillad oxfilé med rödvinssås och timjansrostad potatis
Efterrätt
Lime- och citronpaj med färska jordgubbar
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!