Ska de göra årets klipp?

Erica Lindquist och Sebastian Wallon-Evanne. Det är namnen på de första i Norrbotten verksamma frisörerna som blivit nominerade till tävlingen Årets frisör. De arbetar dessutom i samma salong, Sax & Maskin i Luleå.- Och Marie Gustavsson som också är nominerad är upplärd hos oss, säger de stolta två.

En mästarfrisör friserar en annan. Erica Lindquist och Sebastian Wallon-Evanne. FOTO: Kurt Engström

En mästarfrisör friserar en annan. Erica Lindquist och Sebastian Wallon-Evanne. FOTO: Kurt Engström

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2010-06-24 06:00
Årets frisör är en tävling som Sveriges Frisörföretagare arrangerar sedan fem år tillbaka . Den har fyra kategorier: Årets dam. Årets herr. Årets avantgarde. Årets nykomling.
Den som vill vara med skickar in bilder på några frisyrer som hon eller han har gjort. En jury bestående av kända frisörer och företrädare för modevärlden i stort väljer sedan ut en vinnare i varje kategori.
Stor ära
Erica Lindquist, 19 år, Luleå, är nominerad i kategorin Årets nykomling liksom Marie Gustavsson, också Luleåtjej, som numera jobbar i Göteborg.
- Det här är jätteroligt, något att ha med i sin meritförteckning, säger Erica Lindquist som bara har ett år i yrket.
Sebastian Wallon-Evanne, 33, Luleå, är nominerad i kategorin Årets herr.
- Det är en stor ära att ha blivit nominerad, säger Sebastian Wallon-Evanne och visar ett nummer av C-book som är en europeisk inspirationsbok för frisörer.
Stilbildare
I boken finns frisyrer som han och Mattias Evanne har gjort. De två är stilbildare i Europa!
- Det finns en väldig kreativitet i den här salongen, intygar Erica Lindquist.
Vinnarna i Årets frisör 2010 koras under en gala på Berns i Stockholm den 10 september. Direkt efter den åker alla från Sax & Maskin på kurs till Frankrike.
- Då hoppas jag att vi har två vinnare med oss på planet, att vi har firat hela natten och kan fortsätta i Frankrike, säger Mattias Evanne - som äger framgångsföretaget tillsammans med maken Sebastian Wallon-Evanne.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om