Sjörövare firade Förskolans dag

Björnen och sjörövaren Linus Willhelmsson, 3, och hans storasyster, prinsessan och sjörövaren Ava Willhelmsson, 5, var två av deltagarna när Luleås fristående förskolor firade Förskolans dag i Stadsparken i strålande vårsol.

Kideus förskola på Porsön deltog i firandet av Förskolans dag och tågade i samlad tropp in i Stadsparken.

Kideus förskola på Porsön deltog i firandet av Förskolans dag och tågade i samlad tropp in i Stadsparken.

Foto: Bengt-Åke Persson

LULEÅ2012-05-24 22:07

Förskolans dag firades över hela Sverige på torsdagen. I Luleå tågade fristående förskolor genom staden under sång för att fira begivenheten. I Stadsparken samlades man för att sjunga, leka och avsluta festligheterna med korvgrillning.

Fantasifulla kostymer
Drygt ett 50-tal barn med sina förskollärare och även flera föräldrar deltog i firandet. Flera av barnen, och även några av lärarna, hade dagen till ära tagit på sig fantasifulla kostymer och målat sina ansikten.

Linus och Ava Willhelmsson går på Kideus förskola på Porsön. Deras mamma har målat dem - Linus som en björn och Ava som en prinsessa. Bägge har de dessutom en lapp för sitt ena öga på klassiskt sjörövar-manér.

De avvaktar lite medan klassiska barnsånger som "Huvud, axlar, knä och tår" sjungs.

På frågan om hon inte tycker om att sjunga svarar Ava Willhelmsson tvekande. Men när korvgrillningen kommer på tal skiner hon upp.

Tur med vädret
- Ja, det blir kul, säger hon leende och får medhåll av sin lillebror.

- I fjol regnade det på Förskolans dag men i år har vi verkligen tur med vädret, konstaterar Veronica Marklund, förskollärare på Kideus förskola och i dag utklädd till Pippi Långstrump med herr Nilsson på axeln och allting, i solskenet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om