Det är dagen efter vid Sensias hälsocentral i Luleå. I receptionen sitter Matilda Nilsson, ropar upp nummer och tar hand om dem som sökt sig hit. I väntrummet sitter flera patienter och väntar.
Verksamheten fortsätter som tidigare, utan några som helst neddragningar. Patienterna tas emot till öppen mottagning och till redan inbokade tider.
Klockan 10.30 hade personalen möte med konkursförvaltaren Anders Bergman och fackliga företrädare.
– Det är mycket som ska göras, säger han.
Känns oroligt
Kollegor till Anders Bergman och fackliga företrädare besökte även Boden och Piteå under onsdagen.
– Konkursförvaltaren har beskrivit läget så långt det går. Men det finns fortfarande en hel del frågetecken, säger Gun Lundström, ombudsman vid Vårdförbundet, som organiserar sjuksköterskor.
Ann- Katrine Stare, lokalt ombud för Vårdförbundet, har arbetat på Sensia i Luleå i två och ett halvt år.
– Jag hade precis börjat semestern när beskedet kom. Det var en stor chock. Men jag har varit med på mötena. Konkursförvaltaren sa att uppsägningarna blir i nästa vecka.
Hon tycker att det känns oroligt.
– Man funderar på framtiden. Men vi är ju en yrkesgrupp som inte blir arbetslös, säger hon.
Än så länge svävar alla anställda i ovisshet. De vet inte om verksamheten kommer att läggas ner helt eller om den kommer att fortsätta i någon form.
Anställt nyligen
Två våningar ovanför mottagningen, intill barnavårdscentralen, sitter Gunilla Vidgren, som är verksamhetschef för Sensias hälsocentraler i både Luleå och Piteå.
– Jag hoppas att någon, gärna från personalen, vill köpa hälsocentralen, säger Gunilla Vidgren.
Samtidigt konstaterar hon sorgset att några hundra patienter redan lämnat Sensia i Piteå, Boden och Luleå. Under onsdagen var siffran uppe i 800 för Luleå, Boden och Piteå. Men många av de 20 000 som registrerat sig vid företagets hälsocentraler är fortfarande kvar.
Gunilla Vidgren berättar att hon just varit med om att anställa fem sjuksköterskor.
– Tre har introduktion under den här veckan. I augusti kommer två, som har varit vikarier tidigare. Tänk om man hade vetat. De har sagt upp sina tjänster på landstinget.
Under onsdagen träffade konkursförvaltaren Anders Bergman de tidigare ägarna av hälsocentralerna för att gå igenom tillgångar och skulder.
– Vi har bara börjat med boutredningen. Vi för också fortsatta samtal med landstinget, säger han.
Exakt vad de handlar om vill han inte gå in på för närvarande.
För personalens del är det en statlig lönegaranti som går in. Även om de anställda inte fick lön som planerat den 25 juni ska de enligt uppgift få den på fredag.