Salmonella i Coops köttfärs

Coop återkallar 1,5 ton köttfärs på grund av salmonellabakterier. Det handlar om både irländsk och svensk köttfärs. - Det upptäcktes vid en stickprovsundersökning. Alla som köpt köttfärsen får lämna igen den, säger Kristoffer Myrevik på Coop.

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Luleå2013-01-22 13:44

Det är i köttfärs från Irland som bakterien har upptäckts.

- Vi har samrått med livsmedelsverket och den svenska färsen som har körts i samma maskin efter den irländska stoppar vi också, säger Kristoffer Myrevik, informationschef vid Coop.

Köttfärsen är producerad den 16 januari och har funnits i butikerna sedan den 17:e. Den har sista förbrukningsdatum 23 och 24 januari.

- De flesta butiker har köpt in den, säger Kristoffer Myrevik.

Det handlar om 600 kilo irländsk respektive 900 kilo svensk köttfärs. De berörda märkena är X-tra och Coop. Den har distribuerats över hela landet.

Han uppmanar de som köpt av den aktuella köttfärsen att komma tillbaka till butiken med den.

Fakta: Återkallad köttfärs

X-tra Nötfärs 15- 20 procent 2000 gram bäst före 2013-01-23

X-tra Nötfärs 10 procent 2000 gram bäst före 2013-01-23

X-tra Nötfärs 10 procent 1000 gram bäst före 2013-01-23

Coop Nötfärs 10-12 procent 1000 gram bäst före 2013-01-24

Coop Nötfärs 10-12 procent 2000 gram bäst före 2013-01-24

Coop Nötfärs 16-18 procent 1000 gram bäst före 2013-01-24

Coop Fläskfärs 23 procent 1000 gram bäst före 2013-01-24

Coop Blandfärs 20 procent 50/50 1000 gram bäst före 2013-01-24

Coop Blandfärs 20 procent 50/50 2000 gram bäst före 2013-01-24

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!