Så ser de nya lägenheterna ut

I torsdags var det dags för Lulebo att officiellt inviga det nya lägenhetshuset på Kallkällan. "Det känns jättekul" säger Ritha Sandberg som är en av de nya hyresgästerna.

Niklas Nordström (S) klipper bandet och förklarar Kallkällan 14 för invigt.

Niklas Nordström (S) klipper bandet och förklarar Kallkällan 14 för invigt.

Foto: Filip Öhman

LULEÅ2018-09-07 05:30

Det var en ganska liten men väldigt entusiastisk skara hyresgäster som förväntansfullt inväntade invigningen för att få en första titt på sina nya lägenheter. Slutligen klippte kommunalrådet Niklas Nordström (S) bandet och dörrarna till Kallkällan 14 öppnades.

Hyreshuset på Kallkällan har 60 lägenheter, varav 59 stycken är tvåor på mellan 30 och 45 kvadratmeter. På markplan finns också en trerummare på 72 kvadratmeter. Färdigställandet av bygget innebär att man nu är uppe i 423 färdigställda lägenheter av de 1000 som Lulebo har i uppdrag att bygga till år 2023.

Såväl kommunalrådet Niklas Nordström (S) och stadsbyggnadsnämndens ordförande Anja Johansson är väldigt nöjda med bygget och menar att det är glädjande att se Luleå växa. En av de nya hyresgästerna som var på plats idag var Ritha Sandberg, som fick se sin lägenhet för första gången.

– Den är jättebra! Precis lagom för mig, här kan jag damsuga på två minuter, säger Ritha Sandberg och drar på smilbanden.

En annan som gör sig klar för att flytta in är Nils Westerberg Estola och hans familj, som tidigare bodde i en studentlägenhet.

– Vi är supernöjda, det är ju ett fint och lugnt område. Nu ska jag bara få över alla sängar och sånt så kan vi spendera natten här och få över resten imorgon, säger han.

När Lulebo publicerade de nya lägenheterna för intresseanmälningar i slutet av maj så var målet att de skulle vara uthyrda innan det var dags för inflytt. Det tog endast en månad innan alla lägenheter var uthyrda och en målgrupp är överrepresenterade bland hyresgästerna. Hela 73% av de nya hyresgästerna är alla födda på 90-talet och just unga vuxna verkar uppskatta konceptet med att bygga billiga hyresrätter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om