Rusning till "bortglömd" stadsdel

Över 550 intresseanmälningar och folk på plats två timmar innan visningen började. Intresset för HSB:s försenade bostäder i en "bortglömd" stadsdel är stort.

Ingen trappupgång. Sven-Erik och Ann-Katrin Olofsson är nyfikna på Lövskatan. De gillar området. Men tveksamma till springet i trapporna.

Ingen trappupgång. Sven-Erik och Ann-Katrin Olofsson är nyfikna på Lövskatan. De gillar området. Men tveksamma till springet i trapporna.

Foto: Kristofer Naess

LULEÅ2014-04-26 13:48

Under lördagen släpptes de första spekulanterna in i HSB:s bostadskub på Lövskatan i Luleå. De 41 lägenheterna i den kommande bostadsrättföreningen Trädgården hade redan innan visningen började fått 550 intresseanmälningar.

– Det matar på hela tiden och ryktet har börjat gå, så det kommer mer folk hela tiden, säger Jesper Josbrandt, vd HSB Norr.

– Det var folk här redan kvart över tio.

Att lägenheterna försenades i ett halvt år efter branden i byggherren Linbäcks studentbostäder på Klintbacken har inte sänkt intresset. HSB stoppade då planerna för att först få reda på att konstruktionen var helt säker.

– Om vi hade haft skuggan av ett tvivel hade vi inte kört, säger Jesper Josbrandt.

Han tror på området.

– Först och främst är det läget i stan. Sen är det här en stadsdel som är lite bortglömd. Det är i de här sammanhangen en ny stadsdel där man bor stadsnära men inte mitt i stan, säger han.

De radusägandeHertsöborna Ann-Katrin och Sven-Erik Olofsson är nyfikna. Men tveksamma

– Jag kommer från ett trapphus och vill inte ha ett till. Men det är fint och välplanerat. Vi vet inte riktigt vad vi söker utan vi går och tittat och ska väl sälja så småningom. Vi är ju i den åldern att vi måste börja se oss omkring, säger Ann-Katrin Olofsson.

– Vad tycker du, frågar hon sin man.

– Jo, det är jättefint, blir svaret.

De gillar båda Lövskatan, där Ann-Katrin Olofsson bott när hon var ung.

– Vi har hållit på ett par år nu, men vi bor rätt bra på Hertsön. Det måste kännas helt rätt, säger hon.

Fört en trea i området är insatsen 1 295 000 kr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om