Roligt med mat
Struts var en ny bekantskap för Svenska kocklandslagets Carina Brydling.- Det var gott med en speciell smak. Ett mörkt och fint kött.
Moa Zweifel tillverkar äggrulle tillsammans med kocklandslagets Fredrik Malmstedt. "Roligt", säger hon om tillfället.
Foto: Pär Bäckström
Dessutom tillaga recepten av råvaror från småskaliga producenter, som utarbetats av representanterna från kocklandslaget Carina Brydling och Fredrik Malmstedt.
Hett tips för utegrillen
- Jag har jobbat länge med den här formen av mat, säger Brydling och poängterar att de är de bästa produkterna. Att det för henne är viktigt att veta varifrån råvarorna kommer.
Hon är i färd med att sätta lite färg på zucchinin - som enligt henne är det heta tipset för utegrillen. Som sedan blir en av ingredienserna i den sallad som hon ska göra med rödbetor och kryddor.
- Jag freestylar lite, säger hon och skrattar.
I 20 år har hon arbetat som kock, nu på frilansnivå.
- Det är jätteroligt. Kul att träffa andra kockar, säger hon om evenemanget som hon beskriver som otroligt givande.
Margareta Almlöw, är en av de lokala krögarna på plats. Egentligen skulle hon bara ha deltagit på vinprovningen, men kunde inte låta bli att ta en titt in i köket.
Slipper brända kanter
Åsynen av den sotade purjolöken får henne att utbrista att det är rena cancerbomben.
- Jag har svårt för sotad mat, säger hon och intygar att det inte kommer att serveras under hennes tid på värdshuset i Gammelstad.
När Fredrik Malmstedt visar på hur man kan knyta kött som är lätt att få upp och dessutom slipper brända kanter, säger hon att hon på samma sätt band syltor och korvar redan för 33 år sedan.
Efter väl uträttat verk får parterna avnjuta buffén, som nog bäddar för prat om mat.
- Alla har en relation till mat. Alla måste äta. Det är ett tacksamt ämne, säger Carina Brydling och ger salladen lite extra lyster.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!