– Ja herregud, det är ju mest jättelöjliga grejer som jag lägger ut. Men det är intressant att se hur man får många följare, och samtidigt förstå vad som lockar och hur de här plattformarna fungerar, säger hon.
Tiktok är en kinesisk app som används för att skapa och publicera korta videoklipp, ofta med dans. Bland barn har den exploderat i popularitet de senaste åren.
Eftersom Kalix folkhögskola driver två utbildningar kopplade till sociala medier intresserade sig Ida Nordlund för Tiktok.
– Vi behöver givetvis ha koll på nya sociala medier. Våren 2019 var jag på en konferens där representanter för bland andra Youtube och Instagram föreläste. Vi började tala om Tiktok, och jag sade till en kollega att "jag ska banne mig testa det där".
Klippen bygger till stor del på att hon driver med sig själv.
– Jag är ju en tant i den här appen, och jag insåg att jag måste spela på det. Jag säger "tuktuk" i stället för Tiktok, sänder direkt när jag spelar plockepinn och säger att jag inte gillar hashtaggar eftersom jag är emot droger. Det är ett slags töntkarriär.
Men fungerar gör det. Vissa klipp har visats runt 400 000 gånger, och på stan blir hon igenkänd.
– Det har hänt att jag blivit smygfilmad på café, att jag fått skriva autograf och att barnen tar selfies med mig. Och när jag var med på en besiktning av skollokaler i Kalix ropade barnen "Hej, tuktuk".
Ett stänk av allvar finns också.
– Jag är alltid osminkad, vill visa att man måste kunna bjuda på sig själv och inte alls behöver vara så perfekt hela tiden, som många unga tror. Barnen kan vara väldigt elaka i sina kommentarer. Då blir appen ett forum för mobbning. Många skriver också att de mår dåligt. Det försöker jag tala om och påverka. Jag gjorde bland annat ett klipp om att de skulle vända sig till en vuxen som de litar på.
Hemligheten med alla följare tror Ida Nordlund till stor del bygger på att hennes videor bryter mönstret.
– Jag såg tidigt att det fungerade. Att lägga ut klipp samma tid varje dag är också effektivt, liksom att göra andra upprörda.
Hur ställer du dig till kritiken om att appen samlar data och klassificerar användare, och kopplas till den kinesiska regimen?
– Varje individ måste vara medveten om att allt man lägger ut på alla sociala medier kan spridas. Det gäller alltid att tänka till innan.