Nu finns det inga villor på Radiomasten men väl radhus, eller stadsradhus som de benämndes när planeringen av området var i sin linda. Kvarteret känns mer som ett klassiskt engelskt town house-område.
Alldeles intill ligger Tunaskolan, skolbarnen har rast och många är ute och leker – skrik, skratt och gråt färdas i den kyliga vårvinden.
Betydligt lugnare är det på innergården i radhuskvarteret. Nästan lite väl lugnt och Norr Medias utsände har svårt att hitta någon att prata med. Men det är däckbytartider och en bit bort står Timo Tossavainen i full färd med att få på sommarsulorna.
Han och hans familj, fru och tre barn, har bott på Radiomasten i cirka fem år och tycker att det är ett bra område.
– Det tycker jag. Vi trivs väldigt bra och har inget att klaga över. Det är nära till skola och allt annat som man behöver, säger han.
– Området är ganska internationellt. Jag tror att det finns tio olika nationaliteter här och på så sätt var det roligt att flytta hit, säger Timo Tossavainen som själv har flyttat från Finland till Luleå.
Det finns planer på att förtäta området. Rikshem har för avsikt att bygga tre nya punkthus men det är inget som Timo Tossavainen ser fram emot.
– De allra flesta är nöjda som det är. Vi har små tomter och det blir tråkigt om barnens lekytor försvinner, säger han.
Jan Lindén har bott i sitt radhus i snart tre år och även han trivs på området och uppskattar de små tomterna.
– Det är skönt att inte behöva klippa så mycket gräs, säger han.
Men å andra sidan är det stora ytor som ska dammsugas. Radhusen har en yta på 164 kvadratmeter fördelat på tre våningar, så det blir en del trappspring.
– Det är både positivt och negativt, konstaterar han.
Att radhusen har ett relativt högt pris tycker han är förståeligt.
– Man betalar för att man vill ha ett fint, fräscht och rymligt boende. Det är bra för barnfamiljer med stora ytor och att det finns två badrum med två duschar.
Jan Lindén poängterar att eftersom husen är stora blir priset per kvadratmeter inte alls så högt.
– Jag tycker det är så man ska jämföra, säger han.
I den statistiken ligger inte Radiomasten ens på 10 i topp-listan som toppas av Småbåtsgatan, Kuststad.
Det är Fastighetsbyrån som i samarbete med Svensk mäklarstatistik har tagit fram statisktiken över vilka adresser som är dyrast i Norrbotten.
– Småbåtsgatan är nybyggt och har en fabulös utsikt över vattnet. Det är nyproduktioner som vi initierade för några år sedan och det är kul att se att de får ett andra liv på marknaden och är populära. Rektorsgatan är en pampig ombyggnation av en skola på Östermalm i Luleå, ett lugnt och populärt område med promenadavstånd till centrum, säger Daniel Tillstam, franchisetagare och fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån Luleå.
Om man ser till Sverige som helhet ligger både Radiomasten och Småbåtsgatan i lä. Det dyraste snittpriset i Sverige återfinns på Örnbogatan i Bromma i Stockholm. Där fick köparna punga ut med 23 258 333 kronor – i snitt.
Högsta kvadratmeterpriset landade på 139 404 kronor men då fick köparen också en lägenhet på Grev Turegatan – ett stenkast från Norrmalmstorg.