Räddningstjänsten roade stora som små

BODEN. Aina och Kjell Tengelin från Luleå tog med sig barnbarnen Linus och Hampus till Räddningstjänstens dag i Boden.- Det här är intressant både för vuxna och barn, tycker Aina.

Kjell och Aina Tengelin från Luleå besökte Räddningstjänstens dag i Boden tillsammans med barnbarnen Linus och Hampus.

Kjell och Aina Tengelin från Luleå besökte Räddningstjänstens dag i Boden tillsammans med barnbarnen Linus och Hampus.

Foto:

Luleå2008-06-02 06:00
Linus är två och ett halvt år och Hampus drygt fem och de är fortfarande för små för att våga sig in i Räddningstjänstens fordon som stod parkerade utanför anläggningen.
Men det fanns mycket annat att roa sig med för alla åldrar. Tipspromenad, fiskdamm, ballonger och godisregn bland annat.
Brandmaskot
För det populära godisregnet svarade brandmaskoten Flammy som från skyliften kastade ut massor med godis till besökarna.
- Det är tredje året i rad som vi arrangerar Räddningstjänstens dag, berättar brandmannen Magnus Nilsson. Vi började när vi fyllde 25 år och det blev så populärt att vi fortsatt. Vi brukar ha omkring 700 besökare varje gång.
Räddningstjänsten i Boden har fem brandmän på heltid samt fem brandmän som har jour dygnet runt. I Harads finns fem deltidsbrandmän och i Gunnarsbyn ett frivilligt brandvärn.
- Vi vill skapa goodwill för Räddningstjänsten, berättar Magnus Nilsson.
Även om det mesta var lek och nöjen så fanns det också mer allvarliga inslag på programmet.
- Vi försöker informera besökarna vad man kan göra för att undvika bränder. Dessutom arrangerar vi en fingerad trafikolycka där vi visar samarbetet mellan personal från Räddningstjänsten och ambulanssjukvården, säger Nilsson.
Det är Räddningstjänstens och ambulanssjukvårdens kamratförening som står för arrangemanget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om