Premiären är avklarad för nystarten: "Nu kör vi"

Nu är det klart – Ormberget har nyöppnat med nye kökschefen. Norrbottens Affärer var på plats under premiären.

Lunchen. Under måndagen var det köttfärslimpa på menyn.

Lunchen. Under måndagen var det köttfärslimpa på menyn.

Foto:

Luleå2017-08-07 12:34

Johan Hedenström har under flera års tid jobbat som kökschef åt Brändögruppen.

Men de orgelbundna tiderna har slitit på krafterna.

I våras sade han upp sig och i måndags började han på nya kneget – som kökschef på anrika Ormbergets restaurang.

– Nu slipper jag kvällar och helger och 300 arbetstimmar under julbordet. Istället är det måndag–fredag dagtid med luncher. Det blir mys pys, sa Johan Hedenström för ett par veckor sedan.

Omgående dukade nye kökschefen upp gedigen husmanskost och inledde premiären med en saftig köttfärslimpa.

– Nu kör vi. Det känns jättekul och spännande. Det är bara att hoppas att det kommer folk också, säger Johan Hedenström.

Måndagen var hyfsat lugn, men fortfarande är inte semestertiderna över.

Och vis av erfarenhet är det inte rusning på arbetsveckans första dag.

– Måndagar är alltid lugnare. Det är en klassiker att folk har med sig matlåda efter helgen, säger Hedenström.

Skönt att ha en lugn start?

– Folk vill man alltid ha, men det är min första dag i det här köket så det tar alltid tid att komma in i grejerna, menar Hedenström.

­– Det är säkert 500 ­arbetare i farten dagligen i närheten med Hällbacken och Kronan i närheten så det här blir bra.

RaadAbboub, 45, driver även restaurangen på Circle K i Persön. Och han är lättad av att få lite avlastning.

Dessutom av en kökschef av rang.

– Det betyder jättemycket för mig att ha med Johan i köket och det innebär att jag kan fokusera ännu mer på Persön, säger Abboub.

– Han kan även utveckla maten här med nya idéer.

Du hinner även sova på nätterna?

– (skratt) Ja, precis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!