Posthuset blir gym

Luleås klassiska posthus från 1954 blir gymlokal.- Vi har stora planer, säger Pernilla Forsberg, en av de tre delägarna i gymföretaget Inpuls som blir ny hyresgäst och i framtiden kommer att ha två gym i centrala Luleå.

Foto:

LULEÅ2010-11-30 05:30

Svensk kassaservice stängde sitt kontor i centrala Luleå den sista juni 2008 och redan året innan flyttade Postens företagscenter från den klassiska byggnaden, belägen i hörnet av Storgatan och Kungsgatan.
Slutförhandlingar
Sedan dess har lokalerna stått tomma och fastighetsägaren, Diös fastigheter, har skissat på en del olika idéer för huset - butiker, nattklubb och restaurang. En saluhall och ett multimedia-center är andra förslag som har lanserats.
Men nu är alltså allt klart för en hyresgäst med helt andra planer. Den anrika byggnaden ska bli ett friskvårdstempel.
Ulf Boström, marknadsområdesansvarig för Diös fastigheter, bekräftar på måndagen att man är inne i slutförhandlingarna med en hyresgäst. Han vill dock inte berätta några detaljer förrän kontraktet är underskrivet, troligen på fredag.
Men Pernilla Forsberg, som tillsammans med Susanne Westerlund och Kirsi Poikela driver friskvårdsanläggningen Inpuls i gamla Stadsbiblioteket i centrala Luleå, bekräftar att det är Inpuls som med största säkerhet blir den nya hyresgästen.
Mer utrymme
Tanken är dock inte att flytta verksamheten från de nuvarande lokalerna till posthuset utan att ha gym på båda ställena.
- Vi behöver mer utrymme, säger Pernilla Forsberg.
Finns det utrymme för ännu en stor träningsanläggning i Luleå utan att det uppstår en överetablering i gymbranschen?
- Det bedömer vi att det gör. Vi är modiga och vågar satsa, säger Pernilla Forsberg.
Hon vill vänta med att avslöja mer konkreta planer för verksamheten i posthuset men hon konstaterar att det är inpuls-konceptet som kommer att gälla även på det nya stället; ett ställe för tränings- och livsglädje och ett ställe dit alla ska känna sig välkomna och personligt omhändertagna, oavsett ålder och mål med träningen.
Prisades
Kvinnorna bakom Inpuls - Pernilla Forsberg, Susanne Westerlund och Kirsi Poikela - hade mångårig erfarenhet som instruktörer när de 1999 satsade på att själva driva gym och öppnade Inpuls. 2005 tilldelades de Näringslivets pris för Årets unga företagare i Luleå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om