Polisprofilen sadlar om

Nu kan man inte längre få polisiär hjälp av Holger Liminga. Däremot går det bra att hyra en senior av honom. Han har just fått anställning som ansvarig för Norrbotten i bemanningsföretaget Hyrensenior.- Jag vill göra något vettigt av min tid, säger han.

Foto:

LULEÅ2008-11-06 06:00
Bemanningsföretaget Hyrensenior startade sin verksamhet i Västerbotten i våras. Sedan har det expanderat till Västernorrland. Nu ska Norrbotten med pensionerade polisen Holger Liminga ansvara för verksamheten som börjar i Luleå och Boden.
Duktig snickare
På onsdagens presskonferens informerade Douglas Manberg och Maj-Lis Lindblad, Skellefteå, som är två av fyra ägare.
- Våra kunder är framförallt barnfamiljer där båda vuxna arbetar full tid och har svårt att hinna med allt som ska göras. Vi gör många ombyggnader till exempel. Vi har anställda med olika specialiteter inom byggbranschen, säger Douglas Manberg.
Alla anställda är pensionärer.
- På en månad fick vi 50 anställda. Nu är antalet det dubbla. Massor av pensionärer vill komma ut några timmar per dag eller några timmar per vecka och göra en insats. Det handlar inte minst om det sociala, om att komma ut och träffa andra, säger Maj-Lis Lindblad.
Hon berättar om en pensionerad rektor som har visat sig vara en enormt duktig snickare.
- Jag trodde inte att han kunde slå i en spik överhuvudtaget, säger hon och skrattar.
Bra lösning
Holger Liminga gick i företagstankar när han fick syn på bemanningsföretagets annons. Han sökte jobbet som ansvarig och fick det.
- Jag hade funderat på att starta eget och tagit lastbils- och busskort bland annat. Men det här är en bra lösning, en vettig verksamhet, säger han.
Hyrensenior ska nu annonsera efter anställda och kunder i Norrbotten.
Holger Liminga ska sköta kundkontakterna och serva de anställda.
240 per timme
All administration sköts från Skellefteå - av Maj-Lis Lindblad. Hon berättar om fler verksamhetsområden i företaget.
- Vi hjälper till exempel till med att skjutsa barn till fritidsaktiviteter, städning och gräsklippning. Just nu är det många hängrännor som rensas. Det är små korta jobb som vi inte konkurrerar med andra företag om, säger hon.
Det kostar 240 kronor per timme att anlita Hyrensenior.
- Eftersom det handlar om hushållsnära tjänster så får man sedan en 50-procentig skattereduktion, säger Douglas Manberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om