– Det vore en stor förlust. Jag har själv sett vilken viktig verksamhet de bedriver, säger Nilsson.
I dag är han hundförare med inriktning på att avslöja knarkhandel, men han har en bakgrund som kvarterspolis på Porsön och Mjölkudden.
– På den tiden hade jag väldigt mycket kontakt med de från SHRA som var där och tog hand om ungdomarna. De har ju öppet på kvällarna och det är då mycket händer. Även nu på senare år har jag varit förbi dem då och då. Det är folk där hela kvällarna, i alla fall före pandemin. Den här ökningen av EPA-traktorer gör säkert sitt.
Nu hotas Motorgården av stängning. Kommunen vill inte förlänga avtalet som täcker in det årliga driftsbidraget på 350 000 och bidraget för årshyran på 340 000. Även bidraget för dagverksamheten på 600 000/år är hotat.
SHRA har hänvisats till att söka vanligt verksamhetsbidrag framöver, något som enligt gårdsföreståndaren Torbjörn Persson sannolikt innebär nedläggning.
Mikael Nilsson anser att det finns en risk att en del av de ungdomar som söker sig till Motorgården hamnar i utanförskap och brottslighet om mötesplatsen upphör.
– Många av de killar och tjejer som är där kanske har motorer som sitt största intresse men kan inte meka eftersom de bor i lägenhet eller inte har föräldrar med den ekonomin. Det kan också vara nyanlända. Jag har själv sett vad en ungdom som blir kvar i knarkträsket kostar. Samhällsekonomiskt blir det ett bakslag, säger Nilsson.