Polisen ställer sitt hopp till bärplockarna

Sökandet efter Elisabeth Odhammar är fortfarande resultatlöst. Polisen hoppas nu på den stundande bärsäsongen.- Kanske kan bärplockarna hitta något av intresse, säger Bert Pettersson vid kriminalpolisen i Luleå.

Elisabeth Odhammar, 42, är fortfarande spårlöst försvunnen. Nu hoppas polisen på bärplockarna i skogarna på Hertsön och Ormberget.

Elisabeth Odhammar, 42, är fortfarande spårlöst försvunnen. Nu hoppas polisen på bärplockarna i skogarna på Hertsön och Ormberget.

Foto:

Luleå2009-07-21 06:00
Snart fyra månader har gått sedan den 42-åriga Elisabeth Odhammar försvann under sitt besök ute på Lövskär.
Fallet har förbryllat polisen och fått stor uppmärksamhet i medierna - men ännu saknas spår efter henne.
- Vi har inte fått in några nya tips under sommaren, säger polisens utredare Bernt Pettersson.
Odhammars tillhörigheter
Fyra oberoende vittnen såg Elisabeth Odhammar i samband med försvinnandet, bland annat när hon promenerade längs skid- och skoterspår på Ormberget.
Men inga ytterligare vittnesuppgifter har inkommit till polisen, som i stället har hoppats att någon av hennes tillhörigheter ska hittas i området.
- Vi har efterlyst mobiltelefonen, hennes klädesplagg eller väskan, tyvärr utan resultat. Vi har hoppats att orienterare, fågelskådare och andra som rör sig ute i skogarna på sommaren ska hitta något, men icke det.
Hela det aktuella området på Hertsön, Lerbäcken och Ormberget har sökts igenom grundligt och förgäves. Så länge polisen saknar spår, vet de inte var sökandet ska fortsätta.
- Skulle vi få in ett klädesplagg eller något liknande, då kan vi utgå från platsen där det påträffades. Då sätter vi också in helt andra resurser. Hundförarna står redo, säger Bert Pettersson som för närvarande jobbar ensam med utredningen.
Något har hänt
Polisen har haft teorier om att Odhammar ska ha blivit utsatt för någon form av brott men i väntan på fler ledtrådar vill Bert Pettersson inte spekulera vidare kring hennes försvinnande.
- Men ju längre tid som går, desto mindre sannolikt att vi hittar henne levande. Inga anhöriga har hört av henne, allting tyder på att det har hänt henne något. Om hon fallit i vattnet, borde kroppen ha flutit upp vid det här laget.
Nu sätter polisen sitt hopp till bärsäsongen.
- Förhoppningsvis får vi in nya tips. Det kan ju vara bärplockare som hittar en mössa, till exempel, säger Bert Pettersson vid kriminalpolisen i Luleå.
Fakta Elisabeth Odhammar
Elisabeth Odhammar, 42, anmäldes försvunnen den 5 april, efter ett besök hos släktingar på Lövskär i Luleå.
Polisens signalement lyder: Mellanlångt, ljusblont hår, normal kroppsbyggnad. 162 centimeter lång. Vid försvinnandet klädd i en militärgrön/mossgrön parkas.
På huvudet hade Elisabeth Odhammar en keps med gul botten och bruna ränder. På fötterna bruna snörade kängor som går upp på vaden.
Hon bar glasögon och hade mest troligt en handväska med axelrem i brunt smärttingtyg med synliga dragkedjor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om