På onsdagsmorgonen hade drygt hundra kommentarer kommit in under ett inlägg som polisen la upp på tisdagen. Ett flertal av dessa var av invandrarfientlig karaktär.
Inlägget som polisen la upp handlade om gripandet av tre misstänkta koppartjuvar. I inlägget skriver polisen att "Tre litauiska medborgare misstänkta för stöld av koppar" gripits.
– Vi lägger inga värderingar i var människor kommer ifrån. Vi skriver ofta exempelvis "En 30-årig man från Boden", eller att någon är från Finland eller Norge, likaväl som om någon kommer från Litauen. Och det hör till fakta, säger Maria Jakobsson, kommunikatör hos polisen i Norrbotten.
Hon berättar vidare att ett filter är inlagt för vissa ord som raderar inlägg automatiskt. Ett beslut som är taget på nationell nivå. Ibland händer det att vissa inlägg kommer undan filtret och då går personalen själv in och rensar i flödet. Hon tycker att det är beklagligt att folk ibland uttrycker sig fientligt men menar samtidigt att alla är fria att uttrycka sin åsikt.
Men om ett inlägg leder till hets mot folkgrupp?
– Det är naturligtvis inte okej och det skulle kunna leda till en anmälning. Jag är själv inne flera gånger per dag för att se vad som skrivits. Men även poliser som åtagit sig Facebook hjälper till i arbetet.
Polisen i Norrbotten har hittills inte behövt polisanmäla något inlägg som kan strida mot lagen och Maria Jakobsson menar att sociala medier är ett bra verktyg för att nå ut.
– Det finns flera exempel där vi fått hjälp från allmänheten. Bland annat har vi lyckats hitta igen ägare till djur som sprungit bort och fått in tips om försvunna personer.
"Polisen Luleå Boden" har drygt 5000 följare i dagsläget och är deras officiella sida på Facebook.
– Vi behöver vara där människor är och vi jobbar för att komma närmre medborgarna, säger Maria Jakobsson.