Pistolmän i tonåren söks på Örnäset

UPPDATERAD. Två pojkar i tonåren söktes under en stor polisinsats efter tisdagens pistolhot på Örnäset/Lövskatan.Vid en husrannsakan beslagtogs tre "soft airguns" men ynglingarna är fortfarande på fri fot.
- Vi tar detta på stort allvar, säger Magnus Barsk, polisens insatschef.

Foto:

Luleå2010-09-21 16:28

Larmet kom vid 13-tiden på tisdagen. En 16-årig pojke, boende på Lövskatan, hade hotats brutalt av två ynglingar i tonåren.
De första uppgifterna gjorde gällande att en pistol hade tryckts mot pojkens huvud av en av tonåringarna.
- Det rör sig om ett vapenliknande föremål och vi betraktar det som grovt olaga hot i nuläget, säger Magnus Barsk, polisens insatschef.

"Två intressanta namn"


Polisen fick snabbt klarhet i vilka de misstänkta pistolmännen är utifrån de signalement som lämnades och sju polispatruller skickades till Örnäset för att söka efter dem.
- Vi har två intressanta namn på olika adresser som vi jobbar utifrån, säger Magnus Barsk. 

Tre soft airguns

Vid en husrannsakan på en av adresserna beslagtogs tre så kallade "soft airguns" men de misstänkta ynglingarna kunde inte gripits eller tas in till förhör.
Vid 16-tiden på tisdageftermiddagen avbröts sökandet tills vidare.

Den gångna helgen anhölls en 16-årig pojke efter en våldtäkt på en 14-årig flicka i Luleå. Har detta något samband med pistolhotet?

- Jag känner inte till den händelsen, så något sådant samband finns inte just nu, säger Magnus Barsk, polisens insatschef.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om