Nytt bolag ska hjälpa företag med kompetensförsörjning

Nu etablerar sig Culpeo people and culture partner ab i Luleå. Bolaget erbjuder specialiststöd inom HR, employer branding, rekrytering och organisationsutveckling och satsar på att hjälpa företag att behålla och locka till sig rätt kompetens.

Anna Rosendahl, Karin Larsson och Martin Edin.

Anna Rosendahl, Karin Larsson och Martin Edin.

Foto: Pressbild

Luleå2022-03-24 09:00

Culpeo drivs av tre delägare som alla har haft ledande roller inom HR och rekrytering. Martin Edin avslutar nu sitt uppdrag som Personalchef på Atlas copco compressor och har innan dess grundat rekryterings- och konsultbolaget AMGA. Anna Rosendahl som bland annat har varit personalchef för Plannja och Scania ferruform och går nu in som VD på Culpeo. Efter sommaren ansluter Karin Larsson som har haft flera ledande HR-tjänster inom Region Norrbotten.

– Vi tror framför allt att arbetsgivare behöver stärka sitt arbete inom tre områden. Det viktigaste är att arbeta aktivt för att de nuvarande medarbetarna ska vilja stanna kvar och driva bolagets utveckling framåt. Det är svårt att växa om du samtidigt tappar medarbetare. Sen behöver vi bli bättre på att rekrytera och ta emot medarbetare som flyttar upp till norr. Det tredje området är att bolag behöver bli bättre på att berätta hur det är att jobba hos dem och vad de erbjuder som arbetsgivare. Kandidater gör research och det här är en viktig del för att matchningen ska bli rätt, säger Anna Rosendahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!