"Pang i bygget"

Lulebos Anders Sandberg och Nåidens Jens Fredriksson håller i spettet. Karl Petersen slår det i jorden med en slägga. Därmed har höghusbygget på Lulsundsberget startat.- Japp! Det här kallas för pang i bygget. Bra gjort att satsa i lågkonjunkturen, säger Karl Petersen.

Karl Petersen höjer släggan för att sätta Anders Sandbergs och Jens Fredrikssons spett i jorden. Därmed går starten för höghusbygget på Lulsundsberget. FOTO: Göran Ström

Karl Petersen höjer släggan för att sätta Anders Sandbergs och Jens Fredrikssons spett i jorden. Därmed går starten för höghusbygget på Lulsundsberget. FOTO: Göran Ström

Foto: Göran Ström

LULEÅ2009-11-05 06:00
Det är Lulebo som ska bygga hyreshus på Lulsundsberget - två höghus på tolv respektive 14 våningar. Husen ska rymma sammanlagt 104 lägenheter, allt från ettor och uppåt.
- Det är lägligt. Vi tror på det här just nu. Priserna är de rätta. Entreprenörerna plågas, säger Anders Sandberg, Lulebos vd.
Inflyttning 2011
Den aktuella entreprenören Nåidens arbetsledare Jens Fredriksson låter inte plågad utan nöjd.
- 20-25 av våra egna anställda ska jobba här. Sammanlagt kommer 50-60 personer att vara i arbete. På måndag börjar vi krafsa i backen, säger han.
Produktionskostnaden beräknas till 156 miljoner kronor. Preliminärt inflyttningsdatum är 1 augusti 2011.
- Hyresnivån blir den samma som för nyproduktion i Luleå centrum, säger Anders Sandberg och påpekar det fina läget mitt i naturen:
Imponerande utsikt
- Det är bara att gå ut och spänna på sig skidorna. Jag tycker att Luleå kommun ska bygga en linbana från Ormberget med stopp här.
Kommunalrådet Karl Petersen tackar Lulebo och Nåiden för satsningen. Han imponeras av utsikten.
Etapp ett
- Den som ska bo högst upp här kommer att se ända till Piteå. Det är fint! säger han.
Det nu påbörjade bygget utgör etapp ett på Lulsundsberget.
- Etapp två återkommer vi till när när den här första är färdig och vi vet vilket kundunderlag vi har, säger Anders Sandberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om