Ordning på stilen

Här är ordningsmaktens nya stil. Polisen Petra Freudenthal fick ny frisyr och uniform av Mió Evanne.Det gav dem segern i Arctic Hair Cup.- Jätteroligt, säger Petra Freudenthal.

Mió Evanne, ägare till Sax och maskin, var glad efter vinsten: "Det är fruktansvärt roligt" säger han.

Mió Evanne, ägare till Sax och maskin, var glad efter vinsten: "Det är fruktansvärt roligt" säger han.

Foto: Fredric Lundqvist

LULEÅ2008-04-28 06:00
Frisörtävlingen var ett av de mest populära inslagen på Vårmässan som hölls på Arcus den gångna helgen.
Besökarna kunde se hur de elva frisörerna jobbade med sina modeller. Efter en lång juryöverläggning presenterades vinnarna av frisören Mirre Hammarling, mer känd som Robinson-Mirre.
Totalsegrare blev Mió Evanne, som äger salongen Sax och maskin i Luleå.
- Otroligt kul. Nu blir det banne mig fest, sade Mió Evanne efteråt.
Han hade jobbat länge med att få till Petra Freudenthals utstyrsel. Bara slingorna tog nästan en vecka innan de var rätt. Uniformen, som syddes av Sara Lindmark, tog också tid.
- Man får vara lite smart i sådana här tävlingar. De flesta väljer 20-åringar som modeller. Jag valde en som är fyrtio plus. Hon är polis på riktigt. Det var så jag fick idén, sade Mió Evanne.
Fantastiskt proffsig
Petra Freudenthal, som jobbat som modell tidigare, var nöjd med sitt utseende.
- Det är kul att bli fin i håret och att få en så här annorlunda make up. Mió är fantastiskt proffsig.
I dag har hon återvänt till jobbet som kriminaltekniker i Luleå. Kollegorna bör inte förvänta sig något som liknar bilderna här intill.
- Då får det bli en mer vanlig make up.
Frisöreleven Marie Gustafsson, 19, vann folkets pris. Hennes modell Camilla Lindqvist gjorde succé bland de mässbesökare som röstade i tävlingen.
- Det känns chockartat. Jag sade att jag skulle fira om jag vann över bara en frisör i tävlingen. Det känns så himla roligt, sade Marie Gustafsson.
Hon tar studenten från frisörlinjen i juni och jobbar nu på Sax och maskin. En salong som fostrar framgångsrika frisörer.
- Det är helt klart en fabrik för fantasin. Alla som fick pris i tävlingen har jobbat på vår salong, säger Mió Evanne.
Välbesökt
Totalt elva frisörer och modeller deltog i tävlingen. De som placerade sig var, förutom vinnarna, Jonna Buachan från Hairteam, Lisa Liljedahl från Killerqueen och Jannice Tiger, också hon från Killerqueen.
Vårmässan var välbesökt. Som vanligt kunde man tittat på allt från camembert till kajaker. I en monter satt Ernst Kirchsteiger och klurade på tapeter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om