Fyra digitala möten kommer att hållas på kvällstid i vecka 22, då politikerna i barn- och utbildningsnämnden lyssnar och svarar på frågor om skolans struktur i Luleå. Barnens vårdnadshavare ska ha fått inbjudan till dialogmötena via appen Tieto-edu.
Dialogmötena kommer att hållas kvällstid, områdesvis, från den 31 maj till och med den 3 juni. Det gäller områdena Gammelstad, Notviken, centrum och Bergnäset.
– Tanken att berätta var vi är nu, vad har hänt och vad kommer att hända, säger Emma Engelmark, (S), ordförande för barn- och utbildningsnämnden.
Efter folkomröstningen om skolan hösten 2020 har kommunfullmäktige beslutat att det ska göras en utredning av skolstrukturen i de olika skolområdena. Prioriterade områden är Gammelstad, Notviken, centrum och Bergnäset.
Föräldrarna kommer inte att få några färdiga förslag serverade, utan tanken med dialogmötena är att lyssna till föräldrarnas frågor och åsikter säger Emma Engelmark.
– Har man färdiga förslag på bordet har man låst sig i ett scenario. Vi har sagt att vi ska göra det förutsättningslöst, säger Emma Engelmark.
Dialogmötena ska ses som en startpunkt, fler samtal kommer att hållas under hösten. Samtal ska även hållas med personalen inom skolan och förskolan samt med elevråden. De kommer att hållas i början av höstterminen.
– Det bästa vore om vi hade kunnat vara i stora salen i Kulturens hus eller fara runt på skolorna. Vi försöker ändå göra det bästa av det, säger Emma Engelmark.