Hon larmade polisen på kvällen den 28 juli, efter att hennes sambo gjort en olycksbådande upptäckt samma dag.
– Min sambo cyklade förbi den lilla stranden som finns inte långt från kajakklubbens lokaler. Vid 13-tiden cyklade han förbi och då stod det en ryggsäck med kläder och skor vid en lyktstolpe. När han sedan cyklade förbi igen vid 19-tiden var alla grejerna kvar. Han blev orolig att någon kanske drunknat och då larmade jag polisen, berättar Sofie Lundbäck.
Polisen åkte till platsen men kunde inte hitta väskan, kläderna och skorna.
– De ringde upp mig två gånger och frågade var grejerna hade varit. Jag sade att de stod vid en lyktstolpe men de hittade dem inte. Det kändes lite som att de inte tog mig på allvar, säger Sofie Lundbäck.
Teoretiskt kan det dock vara så att någon hämtat upp sakerna.
– Det är inte omöjligt men det känns verkligen som att det hänger ihop med dödsfallet.
Sofie Lundbäck är på semester och befinner sig inte i Luleå, men reagerade direkt när hon läste om den man som hittats död.
– Det vred om sig rejält i magen, säger hon.
Enligt förundersökningsledare Anna Barsk går det att bekräfta att det kommit in ett samtal från en kvinna och att en patrull har åkt ut till platsen. Men att det skulle ha någon koppling till den avlidna mannen som hittades i tisdags vill hon inte spekulera i.
– Vi kan inte säga någonting i dag om att det skulle höra ihop med den här personen. Och eftersom det inte finns någon väska att titta i så kanske vi aldrig kommer få svaret på den frågan heller.
Vidare menar Barsk att polisen har vidtagit de åtgärder de ska vid tillfället då larmet kom, genom att åka till platsen samt stämma av med personen som larmat.
Enligt henne får polisens regionledningscentral ofta liknade samtal, men för att en stor insats ska inledas krävs mer information.
– Att det står väskor på stränder föranleder inte ett pådrag utifrån att det skulle vara en befarad drunkning. Då behöver man ha mer uppgifter, att man har sett att en person har gått ut i vattnet och inte kommit upp eller försvunnit. Och några sådana uppgifter finns det inte i det här fallet.
Samtidigt säger hon att det är bra att allmänheten larmar polisen vid sådana här tillfällen.
– Det är bra att de ringer in, sen görs en bedömning från fall till fall, säger Anna Barsk.