Nytt grepp för att välkomna resenärer

Nu kan turister och andra resenärer som kommer till oss få smaka på den norrbottniska exotismen redan på Luleå flygplats.I en kåta väntar Paula Fahlander och Katrin Grönlund med brasa, dryck, sång och en presentation av upplevelser runt om i Norrbotten.- Vi vill ge ett exklusivt första intryck, säger de.

Foto:

LULEÅ2010-02-19 17:23
Katrin Grönlund och Paula Fahlander är kända sedan tidigare som företagare i musik- respektive klädbranschen. Nu har de tillsammans bildat företaget Creation of Swedish Lapland och erbjuder företag, privatpersoner och alla andra intresserade att köpa ett exotiskt mottagande på Luleå flygplats.
- Konferensgäster och utländska gäster är två målgrupper, säger Paula Fahlander.
Under pressträffen tar de emot med en värmande brasa, varm lingondryck med tilltugg och en vacker sång om "landet av is" skriven av Katrin Grönlund. De bär fantastiska kreationer som Paula Fahlander har skapat - inspirerad av den samiska kulturen. Bilder på exotiska norrbottniska miljöer projiceras över kåtans väggar.
- Vi vill vara goda värdar för Luleå och ge ett exklusivt första intryck här i porten ut till Swedish Lapland. Vårt fokus är service och människans värde. Vi vill få alla att känna sig välkomna och väntade, säger Katrin Grönlund.
Enda kåtan
De erbjuder olika paket, som det vi får vara med om, en större musikshow omkring de fyra årstiderna och vigsel i kåtan. Luftfartsverket och Visit Luleå - intresseorganisation för turistföretagare - är samarbetspartners.
Anna Kowal Lindbäck, marknadschef för Luleå flygplats, är glad:
- Det här är den enda flygterminalen som har en kåta utanför. Första intrycket blir bra.
Många gästnätter
Elisabeth Ennefors, vd för Visit Luleå, berättar att hennes organisation har 90 medlemmar som kan vara intresserade av välkomstceremonier i kåtan.
- Vi hade en kåta här ute en gång tidigare, men det här är en mycket mer utvecklad verksamhet, säger hon.
Elisabeth Ennefors berättar också att 2009 var ett gott besöksår för Luleå. Antalet gästnätter var 21 500 fler än 2008. Det innebär en ökning med 6,3 procent - att jämföra med 2,1 procent för länet i stort.
- Vi hade Nato-övningen och stora konferenser i Luleå, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om