Enligt Akademiska hus rapport har de tre husen A, B och E inte samma systematiska skador som hittats i C, D och F, där problemen varit stora.
– De skador som hittats är inte av generell karaktär och i betydligt mindre omfattning än i de tidigare byggnaderna, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör vid Akademiska hus.
Genomgången har gjorts i sökande efter fuktskador och riskfaktorer för inomhusmiljön.
– Det är en väldigt omfattande utredning och nu har vi i stort sett gått igenom samtliga byggnader. Det känns bra och vi kan nu ta ett avstamp för att åtgärda brister och framtidssäkra hela campus, säger Peter Bohman.
När renoveringsarbetet inleds är inte bestämt ännu.
– Vi kommer att genomföra det i tät dialog med LTU, för att orsaka så lite störningar som möjligt. En del åtgärder är redan påbörjade och en del kan genomföras utan att lokaler utryms, säger Bohman.
– Det är positivt att skadorna inte var i samma omfattning som tidigare. Så det var lugnande på det sättet. Vi kommer nog vara det lärosäte i Sverige som har bäst genomgångna lokaler när detta är över, säger Veronika Sundström, universitetsdirektör.
LTU räknar ändå med att det blir en del pusslande med lokaler när skadorna ska åtgärdas.
– Vi måste hitta alternativa lokaler under renovering för verksamheter i berörda ytor. Men där är vi inte ännu, säger Sundström.