Nya vd:n har redan en dröm

Som ny vd för Basketarenabolaget har Håkan Lindgren mycket att sätta sig in i. Men han har redan en dröm.
– Att vi får stor acceptans hos Luleåborna så att alla hittar hit. Basketintresserad eller inte.

Foto:

LULEÅ2013-08-15 16:15

Splitterny arena med stor plats för restaurang. Utsikt över vattnet åt ena hållet, en bar mot hallen åt andra och ett skinande nytt kök. Det är vad som möter den nya vd:n på jobbet. Frågan är vad han ska fylla den med.

– Ja, en byggsten är ju klar och det är våra basketlag. LF och Northlands matcher blir ungefär 50 kvällar om året, men senast jag räknade var det 365 dagar på ett år och vilka de andra byggstenarna blir vet jag inte ännu.

Övriga kvällarna är en av utmaningarna för Lindgren på nya posten. Men inte den största.

– Men den största utmaningen blir att hitta konceptet. Bolagets ägare är inte rik. Idrottsklubbar blir aldrig rika, vi måste hitta ett vinstdrivande projekt.

Hur gör ni det?

– Stöttestenarna blir restaurang, konferens, event och artister. Eventen kan vara matmässor, galor eller vilka evenemang som helst. Vad gäller artister hoppas jag på ett bra samarbete med exempelvis Kulturens hus. Så att vi kan ta stora bokningar som Lundell eller Winnerbäck här.

Ett av Lindgrens mål är "att det ska stå plus på nedersta raden" och han menar att man måste hitta något speciellt och överraskande för att lösa det.

Det byggs och hamras för fullt runt om oss, men uppkast för säsongens första basketmatch är redan 27 september och då ska allt stå klart. Färdigbyggt, personal ska vara anställd och restaurangen färdig för gäster.

– Möblerna beställde vi från Italien igår. Vi ska försöka göra det mysigare. Det blir kanske inget ställe man går för att förlova sig på, men vi ska försöka softa upp det lite. För mig som gammal krögare är det en dröm att jobba med det här. Köket är helt nytt och riktigt skiner, det är man inte bortskämd med inom den branschen. Det känns som att få splitternya gympaskor på julafton istället för att ärva brorsans gamla (skratt).

Hinner ni klart?

– Ja, Just nu känns det som om vi fixar det. Men om du ringer mig 26 september är jag kanske inte lika lugn.

På vägen ut ur nybygget visar Lindgren först upp balkongen "där lagen ska ta emot folkets jubel efter SM-gulden" och nedanför trappan:

– Här i entrén skulle det kunna bli en champagne- och tapasbar. Inom idrott ska det alltid annars vara "en stor stark".

Fakta: Basketarenabolagets nya vd

Namn: Håkan Lindgren

Ålder: 51

Familj: Sambo Anne-Lie, två barn och två bonusbarn

Yrke: Ny vd för Basketarenabolaget

Tidigare yrken: Marknadsförare, krögare

Vision med Basketarenabolaget: "Att det är 200 aktiviteter här under 2014"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om