Ny sportbar i Luleå

I februari öppnar Luleås nya sportbar.- Luleå är en sportstad och det här har vi funderat på sedan O´Learys stängde, säger Johan Isaksson, 35, restaurangchef på nya "All Star".

Stora planer. Restaurangprofilen Johan Isaksson berättar om planerna på Luleås nya sportbar som öppnar i mitten av februari.

Stora planer. Restaurangprofilen Johan Isaksson berättar om planerna på Luleås nya sportbar som öppnar i mitten av februari.

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2008-12-31 06:00
Restaurangprofilen Johan Isaksson fyller alltså tomrummet efter Luleås förra sportbar som stängde i vintras. Det fullständiga namnet är "All Star - The Fabulous Sports Bar" och öppnar i de lokaler som Restaurang Magma på Storgatan huserat i.
- Vi har förhandlat med Tomas Lidberg på Magma en längre tid och det har inte varit så lätt men nu är allt klart.
30-tal nya jobb
- Det är ett trippel A-läge.
Det blir också en satsning i stor skala. Lokalen är exempelvis 700 kvadratmeter stor och innebär också att ett 30-tal personer nyanställs på den nya sportbaren.
- Vi söker killar och tjejer för servering och bar. Det är inte lätt att hitta personal, vi söker med ljus och lykta.
Johan Isaksson har tillsammans med kökschefen på "All Star" David Fjällborg och några andra som ska stå vid grytorna på sportbaren varit på studieresa till USA.
- Vi har en ganska klar uppfattning om vad en sportbar ska vara för ställe. Idrotten är den röda tråden.
Sju ljudzoner
Det innebär exempelvis att sportbaren är indelad i sju ljudzoner. Den som bokar bord kan också välja vilken match de vill se. Två till tre månader i förväg ska "All Star" presentera vilka matcher som sänds.
38 stycken 42-tumsapparater ska garantera att alla gäster i sportbaren ser matcherna bra.
Johan Isaksson visar skisser på hur det ska se ut. Entrén byggs om och hela exteriören görs om. Närmast entrén blir det en loungedel och längre in är själva sportbaren.
Maten blir delvis hämtad ur den traditionella sportbarmenyn, hamburgare, revbensspjäll, fajitas och så vidare.
Det kommer också att finnas ett "slim line"-koncept med lätträtter som nudlar och kyckling.
Barnen får en egen meny som innehåller hamburgare, dryck, glass och ballong, det ska finnas bollhav och ett Nintendorum.
Gult och rött kort
Det blir en satsning på nattlivet men Johan Isaksson har redan ett vinnande koncept i Olivers Inn.Det blir inte aktuellt att konkurera med sig själv.
- Det blir ingen renodlad nattklubb.
Personalen på "All Star" ska vara klädda i något som relaterar till sport.
- Vi ska ha bra personal och justa vakter. De ska vara klädda i domarkläder och ha tillgång till både gult och rött kort.
Om "All Star" blir en lyckad satsning så kan Johan Isaksson tänka sig en utökning av antalet restauranger.
- Luleåanläggningen blir den första men förhoppningsvis inte den sista.
Arbetet med den nya sportbaren har inletts. Under tisdagen forslades inkråm från Magma från lokalen. Nu återstår ungefär sju veckor innan Luleås nya sportbar öppnar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om