Nu blir det helgöppet i Klubbviken

Badsäsongen i Klubbviken drar igång i helgen. Snöbadsäsongen alltså.I samband med den har entreprenörerna en önskan:- Bygg en bro för fordonstrafik över Tjuvholmssundet, säger Göran Widén och Johan Björklund.

Snöbad i Klubbviken. Rotweilern Kira, husse Johan Björklund och Göran Widén öppnar skärgårdsanläggningen nu på lördag och drömmer om en fast broförbindelse. FOTO: Kajsa Zita

Snöbad i Klubbviken. Rotweilern Kira, husse Johan Björklund och Göran Widén öppnar skärgårdsanläggningen nu på lördag och drömmer om en fast broförbindelse. FOTO: Kajsa Zita

Foto: Kajsa Zita

LULEÅ2009-02-26 06:00
Luleås vackra havsbad slår alltså upp portarna till helgen. Under en dryg månad ska entreprenörerna från Brändö Konferens & Fritidsby hålla öppet under helgerna.
- Vi håller öppet så länge isvägen bär, kanske till veckan före påsk.
"Unik miljö"
De båda anser att en fast broförbindelse skulle underlätta och förlänga säsongen i Klubbviken.
- En bro skulle betyda jättemycket. Miljön här på Sandön och Klubbviken är unik och väl värd att vara rädd om men det ena behöver inte utesluta det andra.
Göran Widén och Johan Björklund ser möjligheterna med anläggningen. I sommar är det femte säsongen som entreprenörer på anläggningen och kontraktet med kommunen gäller till utgången av 2011.
De har planer på förbättringar och förnyelse av anläggningen.
- Fast vi vet ju inte vad som händer efter 2011 så det är svårt att investera hur mycket som helst.
Ökad omsättning
Under de fyra sommarsäsonger som de drivit anläggningen har omsättningen ökat för varje år.
- Vi har ökat mycket på maten.
Göran Widén och Johan Björklund är entusiastiska skärgårdsentreprenörer. Vintersäsongen i Klubbviken betyder öppet under helgerna med fika och mat.
Till Klubbviken tar man sig via isvägen vid Tjuvholmssundet och landsvägen på Sandön. Det tar cirka en halvtimme från centrala Luleå och ut till Klubbviken.
- Vi har fem stugor här. Det bor ju 73 000 i Luleå. Stugorna är perfekta för dem som vill vara här ute och fiska men som inte har någon egen stuga.
Under sommaren vill de att Klubbviken ska bli navet i Luleås skärgårdssatsning.
En broförbindelse skulle betyda mycket.
Turbåtar
- Samtidigt kan ju skärgårdstrafiken utgå från Klubbviken, kanske med en matarförbindelse med First Camp i Karlsvik. Vi har också stöd av Sandöborna för en broförbindelse.
Till Klubbviken går det turbåtar med start i juni. Högsäsongen inleds under midsommarveckan och pågår till första veckan i augusti, då går turerna som tätast.
I sommar ska en tur med Stellan Marina passa de som vill åka ut och äta i Klubbviken men sedan fortsätta kalasandet inne i stan.
- Vi är ju ingen nattklubb direkt.
Midsommarafton kommer för övrigt anläggningen att vara stängd.
- Vi vill inte att Klubbviken ska ha dåligt rykte. Vi hade en del strul förra midsommar, därför väljer vi att ha stängt på midsommarafton.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om