- Ja, det projektet ligger nere. Åtminstone för tillfället.
Men du hade en italienare
på provanställning tidigare
i höst. Berätta.
- Jag tycker att bra mat ska kunna vara enkel, god, och billig. Därför ville jag ha en italiensk kock till vår italienska restaurang, som var uppfödd med mammas pasta ungefär. Så fick jag tag på en kille, han snackade engelska med brytning och såg ut som Luca Brasi i Gudfadernfilmerna. Lite smalare kanske.
Var han bra på att laga mat?
- Absolut. Han testlagade några pastarätter och en risotto. Jättegott, precis det jag var ute efter.
Men sedan skar det sig.
- På förmiddagen första dagen gav han sig på vår duktiga pizzakock. Det var fel på allt utom möjligen oliverna. Jag såg i ögonvrån hur pizzorna började flyga i luften där inne. Sedan hade vi lunchbuffé. Men spaghettin var inte handgjord och raggmunkarna rena äcklet. Skulle det här kallas en italiensk restaurang? Sacramento idioto, det var bara att stänga. Personalen fick veta att den levde. Samtidigt kom det 200 hungriga gäster...det var milt sagt förvirrat i köket. Restaurangchefen kallade till möte efteråt och tyckte att han kunde hålla sig lite i bakgrunden tills han blivit varm i kläderna. Då ställde han sig upp och dängde kökshandduken i bordet. Skulle jag hacka sallad?
Så det blev ingen italiensk kock.
- Nej, han fick sätta sig på bussen hem igen. Nu har jag fått tag på en kanadensare som jobbat i italiensk restaurang i Whistler. Det fungerar bättre och får duga tills vidare.