På söndag är det delfinal i Östersund. Hur ska du ta dig vidare till final?
- Förhoppningsvis har jag en bra drink med bra garnityr. Allt i den ska stämma, både smaken och utseendet.
I tävlingen gör man en drink som sedan bedöms av en jury. Kan du avslöja vad du kommer att göra för drink?
- Jag ska göra en cocktail på gin, Campari, Bénédictine och en hallonlikör. Som garnityr använder jag röda och svarta vinbär, pepparrot och limeskal.
Du har tävlat många gånger förr och tagit hem en hel del priser. Vad är charmen med att tävla som bartender?
- Det är att skapa någonting nytt. Jag har nog ett tjugotal priser från olika märkestävlingar, SM och VM.
Vad dricker du själv ute?
- Jag är ju unik som bartender eftersom jag är den enda i Sveriges bartenders gille som inte dricker sprit. Istället får jag lukta mig till smaken.
Hur är barkulturen i norrbotten?
- Det finns ingen bra barkultur i norr. Gästerna kräver inte så mycket som i storstäderna och tyvärr har ofta de som arbetar bakom baren ingen kompetens.
Vilka är de roligaste gästerna att servera?
- Alla gäster är roliga på sitt sätt. De beställer alla olika saker och varje gäst är en ny utmaning. Det är roligt att servera ett trevligt vin eller gamla klassiska drinkar som är populära just nu.
Du ska vara expert på att ta många beställningar på en gång. Hur blir man bra på det?
- Det är som med allt, det är bara att träna. Både den mentala och den fysiska delen.