NSD hallåar...
...Max vd Richard Bergfors, 33, som i går utsågs till "Årets gröna kapitalist", ett nyinstiftat pris av bland andra tidningen "Veckans Affärer". Hur känns det?
Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
Hur länge har Max varit "miljömedvetet"?
- Det beror på. Vi har egentligen jobbat med miljöfrågor aktivt i tio till femton år men strategiskt har det varit i ungefär fyra år sedan.
Hur ser ert miljömedvetna arbete ut rent praktiskt? Ni kompenserar ju bland annat för utsläppen från era produkter.
- Just det, vi klimatdeklarerar och klimatkompenserar från förra året. Under 2008 planterade vi cirka 90 000 träd i Uganda och Mosambique. Vi har satsat på Afrika av flera skäl. Träden binder jord, ger skugga och arbetstillfällen.
Vad ska jag välja från menyn för att äta mest miljövänligt?
- Våran greenburger. Den ligger lägst vad gäller klimatutsläpp. Även våra kycklingprodukter och fisk ligger bra till. I södra delen av landet har vi lanserat en ekologisk falaffel men den finns inte i Norrbotten än.
Priset får Max AB bland annat för att företaget genomgående använder miljöbilar, betalar för vindkraftel till alla restauranger och använder svenskt kött och kyckling.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!