Norrbottens dyraste stuga

Norrbottens exklusivaste sommarstuga är till salu.Pris: sex miljoner kronor.- Jag är jäkligt säker på att vi kommer att nå de pengarna, säger mäklaren Lars-Åke Källhammer.

Bakom snödrivorna i Kallviken står Norrbottens exklusivaste sommarstuga, som nu kommit ut till försäljning. Priset är satt till sex miljoner kronor, eller budgivning.FOTO: Bengt-Åke Persson

Bakom snödrivorna i Kallviken står Norrbottens exklusivaste sommarstuga, som nu kommit ut till försäljning. Priset är satt till sex miljoner kronor, eller budgivning.FOTO: Bengt-Åke Persson

Foto: Bengt-Åke Persson

LULEÅ2010-03-26 06:00

Sommarstugan ligger i Kallviken, nära Kallax i Luleå kommun. Den är något större än en "stuga" och betydligt exklusivare.
- Det är dyrt därför att allt är så fint. Ett superläge på en riktig strandtomt, arkitektritat, bergvärme, golvvärme och kulvert till gäststuga. Mycket exklusiva maskiner och detaljer, aluzink på taket och många altaner. Huset har precis allt, säger mäklaren Källhammer.
Innan strandskyddet
Ägare är Håkan Olofsson, Ica-handlare i Boden. Han lät bygga huset 2005. Dessförinnan fanns på tomten en äldre byggnad. Strandtomten är avstyckad på 1950-talet, innan strandskyddet kommit till.
Lars-Åke Källhammer tvekar inte på frågan om det här är det dyraste fritidshus som kommit ut till försäljning i Norrbotten.
Finns det då spekulanter i Norrbotten på en sommarstuga i denna prisklass?
- Ja, det finns det. Vi har visat den för sex familjer och alla sex har råd köpa. Många har hört av sig, men tyvärr många som inte har de riktiga ekonomiska musklerna, men är nyfikna, säger Lars-Åke Källhammer.
Några öppna visningar av sommarstugan i Kallviken blir det inte, bara för bokade kunder. Källhammer är övertygad om att det kommer att bli affär.
- Får vi inte sex miljoner kommer den inte att säljas. Vi ska inte dribbla så mycket.
Kan det bli budgivning, ett pris över 6 000 000 kronor?
- Marknaden är inte förutsägbar. Jag är jäkligt säker på att vi kommer att nå de här pengarna. Det känns så.
Och kanske blir det inte en fortsättning som sommarstuga. Lars-Åke Källhammer har spekulanter som kan tänka sig den exklusiva 140 kvadratmeter stora stugan för året runtboende.
- Den som säljer en schysst villa eller häftig bostadsrätt och har lite pengar sedan tidigare är det inte synd om.
Under den senaste tolvmånadersperioden såldes det 54 fritidshus i Luleå kommun. Det genomsnittliga priset var 778 000 kronor. Per kvadratmeter var priset 13 015 kronor. Allt enligt Mäklarstatistik.se.

FAKTA Stugan

? Hall, tre sovrum, badrum samt tvättstuga, stort kök, vardagsrum med hög takhöjd. Stora uteplatser med rostfria räcken.
? Strandtomt med söderläge och egen sandstrand, egen brygga med bra djup.
? Nybyggd bastu/relax-byggnad, gäststuga med kök och badrum, förråd.
? 145 kvadratmeter boyta, 2 240 kvm tomt, bergvärme, borrad brunn och 3-kammaravlopp, taxeringsvärde 2 054 000 kronor år 2009.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om