"Ni vände tragedin till en solskenshistoria"

JOKKMOKK. Hennes son var förlorad på fjället. Nu tackar Gudrun Hedman för stödet vid räddningen i ett öppet brev till NSD:s läsare.- Jag har aldrig sett sådan medmänsklig kärlek, skriver hon.

Sebastian Hedman 10 år , kramar mamma Gudrun efter natten på fjället.

Sebastian Hedman 10 år , kramar mamma Gudrun efter natten på fjället.

Foto: Pär Bäckström

Luleå2008-09-13 06:00
Det är nu nio dagar sedan tioårige Sebastian kom efter på Prinskullen i Kvikkjokk - och fick tillbringa natten i en grotta.
Sedan dess har hans berättelse gått flera varv i medierna. Hans mamma Gudrun berättar i brevet om sina känslor då snön föll uppe på Prinskullen.
- Den förtvivlan det innebar för mig att maktlöst inte kunna hjälpa honom var en förlamande, gastkramande förtvivlan, ett kaos av mardrömskänslor, det kändes som att jag drunknade.
Trots skräcken kände Gudrun Hedman att hon kunde förlita sig på omgivningen i Kvikkjokk.
- Jag kände ett gigantiskt förtroende för att de som jobbade för att hitta min lilla pojke verkligen visste vad dom gjorde.
Gudrun Hedman lyfter fram flera viktiga personer: Tony Kvickström, polisen, räddningstjänsten, fiskflyg, fjällräddarna, motorcrossförarna, personalen från F21, I19 och hemvärnet, ägarna till butiken i Kvikkjokk, Sebastians klasskamrater och många fler.
- Ni vände tragedin till en solskenshistoria. Tack för att ni gav Sebastian tillbaka till mig.
Förändrat livet
Sebastians mamma prisar även invånarna i Jokkmokk som visade familjen ett stort stöd.
- Det är lätt att säga tack, men det är omöjligt för mig att verkligen förmedla innebörden i de orden, vad de verkligen betyder för mig.
- Ni har alla för alltid förändrat mitt liv och jag kommer för evigt att vara tacksam och alltid tänka på er med kärlek.
HITTA MER!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om