Morddömds stuga säljs på auktion

Toni Alldéns stuga i Mäntyvaara, hans bil och ett av hans vapen säljs nu på auktion - men Kronofogden berättar inget om husets, fordonets eller vapnets bakgrund.- Det är inte vår uppgift att berätta om vems egendom vi säljer, säger Anneli Fredriksson hos Kronofogden.

Toni Alldéns stuga i Mäntyvaara går nu under klubban när Kronofogden försöker realisera tillgångar för skadeståndet till Carolin Stenvalls familj. FOTO: Kronofogden FOTO: Kronofogden

Toni Alldéns stuga i Mäntyvaara går nu under klubban när Kronofogden försöker realisera tillgångar för skadeståndet till Carolin Stenvalls familj. FOTO: Kronofogden FOTO: Kronofogden

Foto: Kronofogden

LULEÅ2010-01-23 06:00


Det är Alldéns stuga i Mäntyvaara, som Kronofogden lagt ut på anbudsförsäljning. Den var föremål för polisens intresse och i anslutning till stugan gjordes fynd som fick betydelse i utredningen om mordet på Carolin Stenvall.
Stugan är en lantbruksfastighet på tre hektar och jakträtt ingår. Stugan är byggd på 1930-talet och har en boyta på 40 kvadratmeter.
88 kronor i månaden
Kronofogden har låtit Fredrikssons fastighetsvärdering i Piteå värdera fastigheten. Marknadsvärdet bedöms till 70 000 kronor plus eller minus 10 000 kronor.
Kronofogden länkar på sin hemsida till en bolånekalkyl som visar att en ny ägare kommer undan med blygsamma 88 kronor i månadskostnad.
Kronofogden gör också ett nytt försök att sälja Alldéns bil Det var i oktober förra året som Kronofogden gjorde det första försöket. Det var i denna Audi A6 Avant 2,6 Q som den morddömde transporterade mordoffret Carolin Stenvall.
Studsare med kikarsikte
- Det var för lågt anbud förra gången och det godtog vi inte. Nu gör vi ett nytt försök. Vi har ett uppdrag att leverera till den som har en fordran och då måste vi se till att vi gör det, säger Anneli Fredriksson, ansvarig för försäljningen hos Kronofogden.
Ett av Alldéns vapen är också ute till försäljning. Det är ett kulvapen, en Heym kaliber 6,5 x 55 med kikarsikte.
250 000 kronor i skadestånd
Eventuella spekulanter på lantbruksfastigheten, bilen eller vapnet får ingen upplysning på Kronofogdens hemsida om tidigare ägare.
- Det är inte vår uppgift att berätta om vems egendom vi säljer. Det finns någon som har en fordran och vi företräder både borgenär och gäldenär, säger Anneli Fredriksson.
Fordan mot Toni Alldén har Carolin Stenbergs anhöriga. Hovrätten tilldömde familjen ett sammanlagt skadestånd på 250 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om