Anställningen gjordes av den chef som tillsammans med företagaren sitter häktad. Misstankarna gäller sannolika skäl av grov trolöshet mot huvudman och medhjälp till trolöshet mot huvudman.
– Det stämmer att han var anställd vid Lulebo men vi bedömer att det inte är något som påverkar brottsutredningen. De misstänkta brotten inträffade innan dess, säger Patrik Ström, gruppchef vid polisens bedrägerienhet.
Kan företagaren ha påverkat möjligheterna till att utreda de misstänkta brotten under sin tid på Lulebo?
– Nej, det som däremot kan ha påverkat utredningen är att han inte blev häktad vid det första tillfället. Det var olyckligt.
Lulebochefen häktades torsdag den 30 april. Vid samma tillfälle beslutade tingsrätten att inte häkta företagaren. Då var brottsmisstanken mot företagaren grovt bedrägeri. Efter att åklagaren överklagat beslutade hovrätten i tisdags att häkta mannen för medhjälp till grov trolöshet mot huvudman.
Polisen har genomfört tre husrannsakningar: en på den misstänkte chefens arbetsplats på Lulebo, en hemma hos chefen och en hemma hos företagaren.
Patrik Ström vill inte gå in på vad man beslagtagit.
– Vi har vidtagit utredningsåtgärder och samlar information. Det handlar om att bygga upp en bild av vad som hänt, säger han.
Jakten på bevis är också en kamp mot klockan. Senast på torsdag ska chefen omhäktas.
– Vi behöver visa ytterligare material. Jag kan tycka att vi har det redan, men det är inte alltid vi och tingsrätten har samma åsikt.