Företaget registrerades i juli 2017, bara några månader efter att den misstänkte chefen anställts vid det kommunala bostadsbolaget.
I verksamhetsbeskrivningen finns bland annat olika sysslor kopplade till elektricitet.
Företaget har en anställd. Under 2018 och 2019 omsattes drygt fem miljoner totalt, en summa som stämmer väl med våra uppgifter om hur mycket pengar som inledningsvis misstänks ha lyfts ut ur Lulebo via falska fakturor.
Vinsten har varit tre miljoner, vilket är exceptionellt bra med tanke på omsättningen.
Mannen har också registrerat en domän i företagets namn. Domänen har inte någon webbsida kopplad till sig, utan tycks endast ha använts för mejl.
Uppgifter från Bolagsverket visar vidare:
* Den 42-årige företagaren är ensam aktieägare.
* Bokslutet för 2019 är gjort den 15 april 2020, två veckor innan företagaren begärdes häktad.
* För 2019 har han beviljat sig 341 000 i aktieutdelning.
* Företaget har ett fritt eget kapital efter utdelningen om cirka två miljoner.
* Personalkostnaden är 700 000 för 2019, vilket innebär att mannen haft en månadslön på cirka 45 000. Redovisningen av arbetsgivaravgifter har dock skett vid ett enda tillfälle, i september 2019. Det kan tyda på att mannen haft annat kapital eller inkomst.
* Företaget äger en villa på Mjölkudden, som sannolikt hyrs ut. Fastighetsinteckningen är på 1,6 miljoner.
Två veckor innan härvan avslöjades hade den misstänkte chefen anställt företagaren i sin organisation på Lulebo. Endast ett par dagar innan avslöjandet meddelade chefen att han skulle sluta och att han fått nytt jobb på ett byggföretag.
Under utredningens gång har antalet åtalspunkter utökats. Nu misstänks männen för tio fall av grov trolöshet mot huvudman och medhjälp till grov trolöshet mot huvudman.
Utredningsarbetet består, enligt våra uppgifter, till stor del i att bakåt i tid spåra de fakturor som chefen haft slutattest på. Falska jobb har lagts till i projekt utan att de utförts. Chefer, projektledare och förvaltare är involverade i det omfattande arbetet.
Åtal ska vara väckt senast 3 juni, men tiden kommer att förlängas eftersom utredningen svällt.
– Min förhoppning är att vi ska vara färdiga innan årsskiftet. Till hösten kanske vi har en bättre bild att redovisa. Jag kan inte gå in på hur vi jobbar, säger Patrik Ström, gruppchef vid polisens bedrägerienhet.