Att gymnasieskolans estetiska utbildningar fått dispens för att ha viss undervisning på plats, uppskattas av Annika Sannerström, teaterlärare på Lärkan.
– Vi träffas tisdag och torsdag förmiddag på skolan. Det går inte att bedriva en sådan här undervisning på distans för länge, motivationen blir lidande.
Resterande del av undervisningen sker på distans. Hon har just förberett eleverna för vad som väntar på tisdag.
– De ska förbereda karaktär. Nu kommer de förberedda till repetitionen.
Utbildningen har ett 40-tal elever, varav elva går sista året. Och där ligger mycket av fokuset på slutproduktionen "Jag är Alice", som ska spelas upp i maj.
– Jag hoppas att det lättar lite vecka efter vecka, säger hon och räknar med att vaccinet ska leda till att åtminstone 50 åskådare ska tillåtas.
Att hon, som även undervisar i entreprenörskap, inte är rädd för att anamma ny teknik tror hon har hjälpt alla inblandade. Nu stöttar de varandra och försöker bli ännu bättre på att nyttja digitala lösningar.
– Vi pratar mycket om digital sändning, de måste kunna det. I värsta fall får det bli livespelning via Facebook i vår, säger Annika Sannerström som undervisat på gymnasiet i Luleå sedan 1998.
Sedan vårens gymnasiestängning har det för henne handlat mycket om att lära sig än mer teknik.
– Det är kul och intressant, säger hon och tillägger att hela kultursektorn tvingats tänka om.
En titt i backspegeln visar också på att både hon och elever uppdaterat sitt digitala kunnande.
– Alla får ta ansvar nu. Vi peppar varandra, säger hon och betonar att även ungdomarna är införstådda i att det handlar om arbete och inte ledig tid i säng.
Har ni tvingats ändra något i planeringen?
– Vi försökte göra praktiska moment tidigt. Jag har drivit på och det har blivit mycket i grupp.
Hon säger också att hon under hela hösten väntat på ny nedstängning. Att det efter allhelgona känts som en vecka till, en vecka till...
– Det är en stressad situation, både för lärare och elever, säger hon och tillägger att det märks extra mycket bland sistaårseleverna som har sina betyg att tänka på.
Från skolans sida försöker man lösa de hinder som dyker upp under vägen.
Distansundervisningen har även sina positiva sidor, sett ur Sannerströms perspektiv:
– Kommunikationen mellan oss har blivit bättre. Nu kan man inte sitta och spontanprata lika mycket, utan man måste tänka efter lite...