Max satsar stort i Storstockholm

Hamburgerkedjan Max första halvår var det bästa någonsin. Nu satsar Luleåföretaget på att starta 15 nya restauranger i Storstockholm de närmaste tre åren.

Det är full rulle på Max. Omsättningen ökade med åtta procent första halvåret 2009, trots lågkonjunkturen.FOTO: Tove Sjöquist

Det är full rulle på Max. Omsättningen ökade med åtta procent första halvåret 2009, trots lågkonjunkturen.FOTO: Tove Sjöquist

Foto: Tove Sjöquist

LULEÅ2009-11-25 06:00
Max omsättning ökade med åtta procent första halvåret 2009 jämfört med samma period förra året. Det innebar att den steg till 523 miljoner kronor.
Bolagets resultat efter finansnetto blev 37,3 miljoner kronor, en ökning med 55 procent mitt i lågkonjunkturen.
Öppnar i Kista
I går öppnades ännu en restaurang i Storstockholm och inom den närmaste treårsperioden är planerna att öppna 15 nya restauranger i huvudstadsområdet.
Det innebär 500 nya arbetstillfällen och de första har skapats i Kista galleria där en ny restaurang öppnar i dag, onsdag. Där ska de norrländska hamburgarna konkurrera med 30 andra restauranger.
Klimatsmart
- Vår försäljning av mat med liten klimatpåverkan bara ökar. Satsningen på klimatsmarta produkter ger oss stadigt nya kunder, säger vd Richard Bergfors.
Under 2008 hade Max 67 restauranger som omsatte sammanlagt 1 050 miljoner kronor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om