Åsa Fredriksson, livsmedelsinspektör på miljö- och byggnadsförvaltningen, är en av de som granskat mathanteringen på marknaden.
– Vi tyckte det såg bra ut när vi var ut, säger hon.
Inspektörerna tittade bland annat på hanteringen av maten och att personalen hade tillgång till handtvätt. Störst vikt lade man vid tillagningsköken.
– Till exempel där de hade stora wokar. Där maten lagas är risken större, säger Åsa Fredriksson.
Miljö- och byggnadsförvaltningen har heller inte fått några rapporter om matförgiftningar, även om sådant kan ta tid.
Det första året matmarknaden var i Luleå, 2013, insjuknade fem personer i salmonella efter att ha köpt charkuteriprodukter på marknaden. Då dröjde det någon vecka innan larmen kom till livsmedelsinspektörerna.
– Det är helt klart att salmonellan kom från varor som sålts på marknaden, sa smittskyddsläkaren Anders Österlund när NSD rapporterade om fallen.
Men ifjol var det inga sjukdomsfall. Och i år har det varit lugnt.
– Det ser bra ut. Man vill ju verkligen inte att folk ska bli sjuka, säger Åsa Fredriksson.