Mat och massage på Vårmässan

I dag bjöd Vårmässans första dag på bland annat matlagning av mästerkocken Anders Dahlbom. Det fanns mycket att titta på i Arcushallen men alla hittade inte vad de hoppats på.- Jag saknar växter. Det brukar vara mycket mer blommor, säger besökaren Aune Nyström.

Annika Lundqvist får en avslappnande fem minuters reikimassage av Helen Larsson. 

- Jätteskönt, det kändes mjukt och försiktigt, inget knådande. I bakgrunden syns Peter Larsson.

Annika Lundqvist får en avslappnande fem minuters reikimassage av Helen Larsson. - Jätteskönt, det kändes mjukt och försiktigt, inget knådande. I bakgrunden syns Peter Larsson.

Foto: Göran Ström

Luleå2009-04-24 17:44
Besökarna strömmade till och fyllde stolarna framför scenen där ett demokök fyllt med olika råvaror fanns. Stjärnkocken Anders Dahlbom och hans sidekick Thomas Ahlebro skulle underhålla och laga mat. Publiken fick välja ingredienser och kocken hade tjugo minuter på sig att trolla fram något ätbart. Bland annat valdes falukorv, biff, lax, hallon, mango, sötpotatis och pasta. Britt-Marie Forsman, Gammelstad, valde sparris när mikrofonen dök upp framför ansiktet.
- Jag valde sparris för jag har precis lagat en sparrisrätt hemma, och det är så gott. Men jag tror han fixar det, han är så jätteduktig.
Avslappnande massage
När besökaren gått runt ett tag kan kroppen bli trött. Då kan det passa att få en fem minuters reiki-massage av Peter eller Helen Larsson. Under mässans tre dagar ger de alla som vill en gratis massage, men massörerna blir inte trötta av det.
- Nej, det är så roligt att träffa alla människor, säger Helen Larsson, hälsovägledare.
Reikimassage är en metod för att slappna av och stärka kroppens självläkande förmåga och Annika Lundqvist bestämde sig för att prova.
- Skönt! Det var mjukt och försiktigt. Jag har tänkt börja gå en gång i veckan men det har inte blivit av ännu.
Läs mer i morgondagens NSD..
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om